sâmbătă, iunie 22, 2024

Ministerul Sănătăţii, precizări privind proiectele prin PNRR dedicate medicilor de familie

Must Read

Pentru corecta informare a opiniei publice, Ministerul Sănătății face următoarele precizări cu privire la proiectele din cadrul PNRR dedicate medicilor de familie

Programul de finanțare are un buget total de 180.450.000 € (fără TVA) și se realizează prin 2 metode:
1. Listă preselectată: O alocare de 135.337.500 € (fără TVA) prin care se vor finanța 2.250 de asocieri/cabinete de medici de familie;
2. Apel necompetitiv: O alocare de 45.112.500 € (fără TVA) pentru un apel de proiecte care se va derula având la bază principiul: „primul venit – primul servit” pentru finanțarea a 750 de asocieri/cabinete de medici de familie.

La data de 26 septembrie 2022, situația se prezintă astfel:
1. Pentru lista preselectată au fost depuse 759 de dosare, termenul limită fiind data de 14 octombrie 2022.
2. Pentru apelul necompetitiv au fost depuse 1.053 dosare, iar acestea au intrat în etapa de evaluare.

Dacă la data de 14 octombrie 2022, nu se completează numărul de 2.250 de solicitări, se va utiliza lista de rezervă de 1.000 de asocieri/cabinete publicată pe pagina dedicată proiectului. Ulterior, dacă nu se atinge pragul minim de solicitări, se va deschide apelul pentru toți medicii de familie din mediul rural.
Obiectivul programului de finanțare este ca medicii de familie să aibă cabinete dotate la standarde internaționale, care să permită investigarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților fără a fi necesar ca aceștia să se adreseze altor instituții medicale.
Ghidul beneficiarului a fost publicat în transparență publică în luna iunie 2022, iar apelul pentru depunerea dosarelor a fost lansat în data de 04 august 2022. Pentru a veni în sprijinul medicilor de familie, Ministerul Sănătății a formulat proceduri de depunere simplificate.
Ministerul Sănătății a publicat constant pe pagina destinată proiectului (www.ms.ro), o serie de instrucțiuni și exemple de completare a anxelor. Ghidul beneficiarului include informații numeroase cu privire la modul de întocmire a dosarelor, eligibilitatea aplicanților, respectiv modalitățile de contactare a echipei PNRR din cadrul Ministerului Sănătății (pag. 15 din Ghidul beneficiarului, secțiunea 4.2. Solicitare informații, Persoanele interesate de finanțare pot trimite întrebări cu privire la acest Ghid utilizând următoarea adresă: info.cmf@ms.ro). Angajații Ministerului Sănătății au răspuns cu prioritate la solicitările medicilor de familie, respectiv, au întocmit instrucțiuni în cel mai scurt timp pentru a clarifica spețele invocate de aceștia.

Comunicat Ministerul Sănătăţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This