miercuri, februarie 1, 2023

GALERIE FOTO: Şcoala şi sala de sport din Toporu, cele mai mari şi mai moderne din judeţul Giurgiu!

Must Read

Este o mare bucurie să mergi într-o comună din judeţ şi descoperi că acolo unde autorităţile chiar doresc să facă lucururi bune, acest lucru se şi întâmplă. Comuna Toporu este un exemplu în acest sens: are toate străzile asfaltate, are iluminatul public pus la punct, are un sistem de monitorizare video performant şi, iată, are şi o şcoală pe care, fără îndoială, o invidiază chiar şi cei care trăiesc la oraş.

Este o şcoală reabilitată, modernizată şi extinsă cu bani din Programul Naţional de Dezvoltare Locală(PNDL), un proiect demarat în 2017, cu o valoare de 76 de miliarde de lei vechi. Din această sumă, au fost realizate şi investiţiile la sala de sport, de asemenea, poate chiar cea mai mare şi mai modernă din tot judeţul Giurgiu.

Astăzi, 5 septembrie, în curtea şcolii din Toporu, elevi, dascăli, părinţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi invitaţii acestora au participat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar.

Primarul social-democrat Constantin Ionescu le-a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit în implementarea acestui proiect.

„Este un proiect realizat cu eforturi deosebite din partea autorităţilor publice locale, ale echipei pe care o am lângă mine, un proiect pe care l-am început în anul 2017 şi pe care, iată, azi, îl finalizăm şi redăm, astfel, şcoala acestor copii minunaţi. Le-am creat copiilor condiţii la cel mai înalt standard, cu săli de clasă moderne, cu laboratoare de informatică, chimie, biologie, sală de sport. Este o şcoală pe care o meritaţi şi care poartă numele profesorului şi mentorului multor părinţi care se află astăzi aici, domnul profesor Petre Adameşteanu. (…) Îmi doresc ca multe generaţii, de acum înainte, să treacă pragul acestei şcoli şi rezultatele dumneavoastră să fie pe măsura efoorturilor noastre făcute pentru voi, dragi elevi şi stimaţi dascăli!”, le-a transmis celor prezenţi primarul Constantin Ionescu.

Printre invitaţii edilului din Toporu se numără prefectul de Giurgiu, Florentina Stănculescu, deputatul Marian Mina, preşedintele CJ, Dumitru Beianu, şi noul inspector şef al Inspectoratului Şcolar Giurgiu, Ion Ghimpeţeanu.

Fiecare dintre ei le-a transmis celor prezenţi mesajul său, la debut de an nou şcolar.

Preşedintele PSD Giurgiu, deputat Marian Mina:

„Dacă veţi merge în Toporu, judeţul Giurgiu, veţi înţelege cât adevăr este în zicala: „Doar dacă VREI, poţi!”. Primarul social-democrat Constantin Ionescu a reuşit să transforme comuna într-una modernă, aşa cum merită toţi giurgiuvenii. Iar ceea ce a făcut la şcoala din satul Toporu este extraordinar.

Acolo am participat, astăzi, cu drag, la deschiderea noului an şcolar, festivitatea având loc în curtea unităţii de învăţământ, modernizată şi extinsă cu fonduri prin PNDL. Am rămas surprins de ceea ce am văzut la Şcoala din Toporu şi pot spune, fără exagerare, că este cea mai frumoasă şi cea mai mare şcoală din mediul rural.

Însă, cred că nici în municipiu nu avem o astfel de unitate de învăţământ, completată cu o sală de sport ultramodernă. Asta înseamnă profesionalism, implicare, asta înseamnă #echipă şi administraţie social-democrată!

Îl felicit pe domnul primar pentru noua şcoală, dar şi pentru tot ce a realizat în comuna Toporu! Este unul dintre cei mai buni edili din judeţul nostru şi #faptele sale vorbesc pentru el.

Preşcolarilor şi elevilor din Toporu le urez să se bucure de condiţiile ce le sunt oferite pentru studiu şi să aibă grijă de şcoala lor frumoasă! De asemenea, tuturor copiilor şi tinerilor giurgiuveni le doresc un an nou şcolar cu rezultate excelente la învăţătură, în primul rând ca să fie mândri de ei înşişi!

Mult succes, stimaţi dascăli, vă urez şi dumneavoastră, căci rezultatele elevilor sunt oglinda eforturilor şi dragostei cu care vă faceţi nobila meserie, în fiecare zi!”

Şi deputatul PSD Cristina Elena Dinu a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la şcoala din Toporu: „Toţi cei care au văzut şcoala din Toporu sunt de acord că este cea mai mare şi cea mai modernă dintre unităţile de învăţământ care există în comunele judeţului nostru şi chiar din municipiu.

Şcoala a fost reabilitată, modernizată şi extinsă cu fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, fiind un proiect ambiţios ce a ajuns la final cu succes, datorită priceperii şi implicării primarului social-democrat Constantin Ionescu.

Astăzi, unitatea de învăţământ şi-a redeschis porţile pentru cei peste 200 de copii din comună. Toate sălile de clasă, cancelaria, laboratoarele, coridoarele, grupurile sanitare sunt amenajate la cele mai înalte #tandarde şi dotate pe măsură. Copiilor şi dascălilor le va fi drag să meargă la cursuri, dar şi la orele de educaţie fizică, având în vedere că tot la Toporu avem o sală de sport unică în judeţ. Şi ca dimensiune, dar şi ca dotări. Felicitări, domnule primar Constantin Ionescu, pentru implicare şi realizări!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Preşedintele CJ Giurgiu şi-a scos (temporar?!) din lista de investiţii proiectul privind proiectarea CAMPUSULUI POLITEHNIC. Asta, după ce a ţipat ca din gură de...

Nu se mai înţelege nimic din ce se spune şi ce se face la Consiliul Judeţean Giurgiu. După ce,...

More Articles Like This