joi, aprilie 18, 2024

Schemă de ajutor de stat de 300 de milioane de euro pentru industria prelucrătoare

Must Read

„PSD se ține de cuvânt și continuă să sprijine economia, pentru a depăși crizele multiple cu care ne confruntăm. Pentru prima oară în ultimii 30 de ani ministerul Economiei dedică o schemă de ajutor de stat industriei prelucrătoare. Sunt 300 de milioane de euro granturi pentru retehnologizare și acces la noi linii de producție nepoluante”, transmit reprezentanţii PSD.

Conform sursei citate, Hotărârea de Guvern pentru acordarea acestor granturi este deja aprobată, acum ministerul Economiei a lansat în dezbatere publică Ghidul Solicitantului.

„Vor avea prioritate firmele care contribuie la reducerea dependenței de import. Se încurajează astfel realizarea  lanțurilor valorice esențiale în dezvoltarea economiei naționale. Schema de ajutor de stat se adresează preponderent  firmele românești, dar poate  fi accesată și de companiile străine care vor să-și dezvolte capabilități noi în România, ori de cele care vor să-şi extindă investiția deja existentă”, mai transmit reprezentanţii PSD.

Cele 300 de milioane de euro se adaugă sumelor din celelalte scheme de ajutor de stat, în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, promovate de PSD prin programele ,,Sprijin Pentru România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This