marți, februarie 20, 2024

GALERIE FOTO: Caravana Educaţiei a sosit, astăzi, în Giurgiu, la Izvoarele

Must Read

În urmă cu aproximativ o lună, Tineretul Social-Democrat a demarat un proiect ambiţios, la nivel naţional, „Caravana Educaţiei”, prin intermediul căruia elevi din clasa a VIII-a intră într-un program gratuit de meditaţii la matematică şi la română. Vineri, 20 mai, autocarul pregătit special pentru această acţiune a sosit şi în judeţul nostru, în comuna Izvoarele, într-o acţiune organizată de TSD Giurgiu.

Invitaţi au fost mai mulţi copii din Izvoarele, înscrişi în acest program şi care au urcat în autocarul Caravanei pentru a afla mai multe informaţii despre proiect.

Autocarul este organizat sub forma unei săli de clasă, cu scaune, pupitru de scris, ecrane pe care se pot prezenta lecțiile. În această “sală” inedită se desfăşoară una din cele 10 lectii pregătite pentru elevi.

Alături de preşedintele TSD Giurgiu, Dragoş Udvuleanu, au fost şi deputatul Cristina Elena Dinu, prefectul Florentina Stănculescu, primarul comunei Izvoarele, Silviu Cazacu, dar şi alţi colegi din PSD şi TSD Giurgiu.

CLICK pe imagini pentru a le mări!

Dragoş Udvuleanu le-a prezentat elevilor din Izvoarele acest proiect inedit, a oferit diplome de participare şi le-a mulţumit tuturor pentru prezenţă şi sprijin, urându-le mult succes la Evaluarea Naţională elevilor de clasa a VIII-a.

La rândul său, deputatul Cristina Elena Dinu a spus că o asemenea acţiune este mai mult decât binevenită, mai ales după doi ani de pandemie, când Educaţia a avut de suferit.

În ultimii doi ani, a fost un adevărat haos, cu şcoli închise când nu era cazul, redeschise pentru câteva săptămâni şi închise iarăşi. Nimeni nu mai înţelegea nimic şi nu prea s-a mai învăţat nimic. Pentru că, să fim cinstiţi, şcoala online s-a dovedit a fi un experiment eşuat, mai ales pentru copiii din mediul rural. La sat foarte puţini elevi au avut acces la orele online. Nu mulţi au calculatoare sau tablete( nici măcar pe cele promise nu le-au primit toţi), iar alţii nu au nici Internet. Tocmai de aceea, o asemenea iniţiativă a TSD este mai mult decât binevenită. Orice mână de ajutor oferită copiiilor de-a VIII-a înseamnă că se mai poate recupera câte ceva din ceea ce s-a pierdut!”, a spus deputatul Cristina Elena Dinu.

Şi prefectul Florentina Stănculescu a salutat această activitate, vorbind despre importanţa educaţiei şi a şcolii pentru viitorul fiecaruia dintre noi, dar şi al ţării noastre, deopotrivă. Primarul Silviu Cazacu a spus că este bucuros că acţiunea s-a desfăşurat în comuna pe care o păstoreşte, că se mândreşte cu elevii şi cadrele didactice din Izvoarele şi le-a urat mult succes la toate examenele viitoare!

CLICK pe imagini pentru a le mări!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

PSD: „Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, valoarea record a investiţiilor publice, în 2023”

„Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, a fost anul trecut valoarea record a...

More Articles Like This