vineri, martie 29, 2024

GALERIE FOTO: Zeci de femei social-democrate din regiunea Sud-Muntenia, reunite la Comana, într-o acţiune specială organizată de OFSD Giurgiu

Must Read

Circa 50 de femei social-democrate din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman au participat joi, 5 mai, la Casa Comana, judeţul Giurgiu, la o dezbatere organizată de preşedintele OFSD Giurgiu, deputatul Cristina Elena Dinu. După 2 ani de pandemie, pentru OFSD este prima întâlnire de o asemenea amploare, la nivel judeţean, regional şi chiar naţional.

„După 2 ani în care am comunicat mai mult on-line şi, bineînţeles, ne-a fost tare dor de activităţi comune, am organizat, la Comana, dezbaterea având ca temă „Rolul familiei în societate – tradiţie şi perspectivă” prilejuită de Ziua Internaţională a Familiei, marcată pe data de 15 mai (…). Ne-au fost alături peste 50 de doamne social-democrate din judeţele amintite alături de colege parlamentar din alte județe și reprezentante ale Guvernului, şi m-am bucurat nespus să le revăd!”, a scris pe pagina sa de Facebook, deputatul Cristina Elena Dinu.

Preşedinte OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu

Alături de doamnele social-democrate au fost şi invitaţi de la Giurgiu, dar şi de la nivel central. Astfel, din partea PSD Giurgiu au participat la eveniment preşedintele PSD Giurgiu, deputat Marian Mina, senatorul Robert Cazanciuc, prefectul de Giurgiu, Florentina Stănculescu şi preşedintele TSD Giurgiu, Dragoş Udvuleanu. Din delegaţia OFSD au făcut parte Cristina Elena Dinu, Florentina Popescu, Virgina Drăgan, Elena Mituleasa, Mădălina Lazăr, Alina Badea, Cristina Bălan, Gloria Stoica, Emilia Bordieru şi Julieta Mihalea Brânzea.

Printre invitaţii speciali ai Elenei Dinu, se numără secretarul general al OFSD, Maria Lazăr, ministrul secretar de stat Roxana Mînzatu, deputatele Rodica Nassar, Viorica Sandu, Oana Florea, Nicoleta Goleac, Carmen Holban, Rodica Paraschiv, Raluca Dumitrescu şi senatoarea Laura Moagher.

(sus- delegaţia OFSD Giurgiu)

“Ştiu că Elena(Dinu, n.r.) este foarte curajoasă şi iată că acum a făcut iar un act de curaj şi a reuşit să adune aici femei din 7 judeţe pentru o temă foarte importantă. Desigur, a fost şi dorinţa noastră acerbă de a ne revedea! Mulţumesc foarte mult pentru invitaţie şi pentru modul în care aţi organizat această întâlnire care va rămâne, cred, ca un reper pentru activitatea noastră prezentă şi viitoare”, a spus Maria Lazăr.

Maria Lazăr, secretar general OFSD

„Pentru Organizaţia Femeilor Social-Democrate, dar şi pentru PSD, per ansamblu, acest eveniment este foarte important şi ştiu că aşteptaţi cu nerăbdare o activitate de o asemenea anvergură. De aceea, prezenţa dumneavoastră aici, în judeţul nostru, mă onorează şi mă bucur că aţi ales Comana pentru întâlnirea dumneavoastră!  Tema dezbaterii este complexă şi de maxim interes pentru toţi locuitorii judeţelor pe care le reprezentaţi şi sunt convins că, în urma discuţiilor, foarte multe idei bune vor fi puse în practică, în domeniile în care fiecare dintre dumneavoastră activaţi. Le felicit, din nou, pe colegele mele din OFSD Giurgiu pentru toate activităţile deosebite pe care le desfăşoară şi le mulţumesc, şi cu această ocazie, tuturor doamnelor social-democrate pentru implicare, pentru loialitate, pentru seriozitate, pentru dăruire şi pentru munca depusă în cadrul PSD! Sunt recunoscător că facem parte din aceeaşi echipă!”, a declarat şi preşedintele PSD Giurgiu, Marian Mina.

Preşedintele PSD Giurgiu, deputat Marian Mina

„Am fost întrebat, la o emisiune tv, dacă eu cred în minuni. Am zis, sunt trei lucruri pe care Dumnezeu le-a lăsat pe pământ şi care mie mi se par minunate: apa, care susţine viaţa, muzica, ce dă bucurie vieţii, şi femeie care creează viaţa şi dă iubire celor din jur. Nu ai cum să nu crezi în minunile lui Dumnezeu, văzându-le în fiecare zi şi mai ales aic. Sunt bucuros că sunt împreună cu dumneavoastră”, le-a transmis doamnelor prezente şi senatorul Robert Cazanciuc.

Senator Robert Cazanciuc

Familia tânără, obiectiv prioritar în cadrul programelor sociale, măsuri de reconciliere a vieţii de familie cu responsabilităţile profesionale şi sociale ale femeii, sănătatea femeii şi a familiei– necesitate obiectivă în actualele condiţii epidemice şi responsabilizarea şi implicarea administraţiilor locale pentru sprijinirea familiilor, au fost principalele subiecte dezbătute ieri, la Comana.

Au luat cuvântul, mai apoi, liderii fiecărei organizaţii de femei-social democrate din judeţele invitate, dar şi alte reprezentante OFSD care au dorit să transmită mesajul lor colegelor, concluzia fiind aceea că activitatea de la Giurgiu a fost, fără îndoială, mai mult decât binevenită şi că reprezintă începutul unei serii de astfel de întâlniri, la nivel regional şi naţional, startul fiind dat cu brio, din judeţul nostru!

După discuţiile de la Casa Comana, doamnele social-democrate, primite cu ospitalitate desăvârşită de către părintele stareţ Mihail Muscariu, au vizitat Mănăstirea Comana, au aflat despre istoria acestui renumit lăcaş de cult, au vizitat Mausoleul şi Muzeul Mănăstirii şi au servit produse specifice Paştelui, pregătite special pentru eveniment de către călugării Mănăstirii Comana.

Text şi Foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina: „Peste 10 miliarde de lei pentru fermierii români, în 2023!”

"PSD susţine agricultura din România, astfel că, anul trecut, s-au plătit 2,1 miliarde de euro, prin programele de sprijin...

More Articles Like This