duminică, mai 28, 2023

Peste 1.000 de pachete cu țigarete, ascunse într-un autoturism, descoperite în Vama Giurgiu

Must Read

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, cantitatea de 1.172 de pachete cu ţigarete, nedeclarate și ascunse în portbagajul mijlocului de transport.Bunurile, estimate la o valoare de 25.000 lei, au fost ridicate de către autorități în vederea continuării cercetărilor.

În seara de 12.03.2022, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 31 de ani, aflat la volanul unui autoturism.

În urma analizei de risc, mijlocul de transport a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de  23.440 de țigarete (1.172 de pachete), nedeclarate și ascunse în portbagaj.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că toate aceste bunuri aparțineau persoanei sus-menționate care nu a putut prezenta polițiștilor documente de proveniență pentru aceste produse.

Întreaga cantitate de țigarete, estimată la o valoare de 25.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar, pentru săvârșirea infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu,  fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 litera h din Legea 227/2015.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana Popazu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GIURGIU: Cod galben de ploi și descărcări electrice, până la ora 23:00

Astăzi, între orele 12:00-23:00, județul Giurgiu se va afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică...

More Articles Like This