joi, iulie 25, 2024

Băi, sunteţi praf, praf şi pulbere! Ce-are şcoala cu redistribuirea? Nimic! Precizări de la CJ pe tema redistribuirii sumei pentru DGASPC

Must Read

Încurcă drumurile judeţene, habar n-au care este, de fapt, situaţia la DGASPC, cine cum şi cât finanţează, pun filmări cu zăpadă din alţi ani, se remarcă doar prin gura mare, agresivitate şi intervenţii ca, vorba ceea, surda pe mormânt. „Profesioniştii” ăştia de la PNL Giurgiu ne-au dat gata, iarăşi! Unii dintre ei, of course.

Dacă tăceaţi, încheiam subiectul şi rămâneaţi doar cu ruşinea de după rectificarea de la Guvern. Aşa…

Nicuşoare, şi tu şi cine te încurajează să grăieşti, dar şi cine scrie ca să-ţi ia apărarea, băi, ori nu ştiţi să citiţi, ori nu vă interesează. Cum ce? Binele giurgiuvenilor.

Uite postare aici:

Of, că dacă Nicuşor îşi făcea temele şi ca un consilier judeţean ce este(păcat?), nu doar temele politice de la Anton, îi zicea şi lui Cipri şi tuturor celor care au înghiţit pe nemestecate… problema: suma redistribuită către DGASPC NU are nicio legătură cu şcolile, ca investiţii în infrastructură, lemne şi ce mai plângeţi voi acolo. De ce? Că aşa zice la Lege, mama ei de carte!

I-auziţi-l şi pe Nicuşor:

PSD-iste, PSD-iste, dar măcar ştiu ce vorbesc.

Nu, serios, iacă dovada, reprezentanţii CJ Giurgiu au transmis, în urmă cu câteva momente, un comunicat de presă pe acest subiect:

În urma unor dezinformări apărute în spaţiul public pe tema redistribuirii unei sume necesare achitării salariilor angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, facem următoarele precizări:

-Redistribuirea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului, a fost făcută cu respectarea art. 26 alin. 2 din OUG nr. 101/2018;

-Programul pentru Şcoli al României se referă la cheltuieli care finanţează exclusiv Programul „Lapte, corn, mere”, fiind vorba despre o sursă cu destinaţie specială ce nu poate să finanţeze niciun alt tip de cheltuială la şcolile din judeţul Giurgiu, acestea nefiind sub autoritatea Consilului Judeţean;

În situaţia în care actul normativ menţionat nu ar fi permis redistribuirea, această sumă ar fi fost returnată la buget, la finele acestui an.

Precizăm că distribuirea şi plata în cazul Programului pentru Şcoli, respectiv „Lapte, corn, mere”, nu sunt afectate.

Totodată, după rectificarea aprobată de Guvernul României, la finele săptămânii trecute, Consiliul Judeţean Giurgiu aşteaptă publicarea, în Monitorul Oficial, a Hotărârii privind alocarea unor sume din fondul de rezervă, inclusiv judeţului Giurgiu. În funcţie de data publicării Hotărârii de Guvern menţionate, se va întruni Consiliul Judeţean Giurgiu în şedinţă pentru adoptarea hotărârii privind rectificarea bugetului şi, în cel mai scurt timp, înainte de finalul acestei săptămâni, vor fi achitate toate datoriile către DGASPC Giurgiu, respectiv salarii nete, contribuţii curente, contribuţii restante, precum şi facturile neachitate la furnizori.

Menţionăm că salariile angajaţilor DGASPC Giurgiu, aferente lunii octombrie, au fost virate încă din ziua de vineri, 7 decembrie, după şedinţa Consiliului Judeţean Giurgiu.

Aşa cum a precizat în şedinţa respectivă preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, problemele cu plata salariilor şi a contribuţilor la DGASPC Giurgiu au fost cauzate exclusiv de o greşeală de calcul la Ministerul Muncii, deci de nealocarea fondurilor necesare de la bugetul de stat în acest domeniu”.

Of, Nicuşoare, din rău în mai rău. Ce să mai zic, o parafrazare mică după textul matale, vrei?

Uite, draga domnule Nicuşor Iacob, sa stii ca in viata poti fi un prost consilier judeţean, dar, in acelasi timp, in viata de zi cu zi, poti fi un om inteligent, destept si decent! Cred ca dumneata, din nou, ai demonstrat ce fel de om si de consilier judeţean poti sa fii!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This