joi, iulie 25, 2024

Şeful Jandarmeriei Giurgiu, colonel Daniel Ruşanu: Vor fi constituite rezerve de intervenție

Must Read

Având în vedere faptul că meteorologii au prognozat o iarnă mai geroasă decât în anii precedenți, și la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au fost adoptate o serie de măsuri astfel încât să fie asigurată o intervenție promptă în zonele cele mai afectate de căderile masive de zăpadă, a declarat şi colonelul Daniel Ruşanu:

De aceea, va fi menținută o legătură  permanentă cu reprezentanții  comandamentului de iarnă pentru a cunoaşte în orice moment situaţia drumurilor înzăpezite, iar acolo unde va fi nevoie, pentru a participa la înlăturarea urmărilor căderilor abundente de precipitaţii sub formă de zăpadă.

Misiunile specifice Jandarmeriei pe această linie vor fi:

deblocarea autoturismelor şi salvarea persoanelor surprinse pe căile de comunicaţii afectate de fenomenele meteorologice periculoase;

asigurarea respectării măsurilor de interdicţie impuse de autorităţi;

evacuarea populaţiei, dacă situația va impune acest lucru.

 

La nivelul Jandarmeriei Giurgiu vor fi constituite rezerve de intervenție ce vor putea acționa la solicitarea autorităților publice locale în orice localitate afectată din județ.

Ca și în anii precedenți, în municipiul Giurgiu, orașele Bolintin Vale, Mihăileşti și comuna Clejani, unde există grupe de jandarmi, aceștia vor participa la acţiuni de deblocare / salvare a persoanelor surprinse în trafic, vor intensifica patrulările auto în special în zonele frecventate de persoanele fără adăpost (gară, autogară etc.) și vor îndruma populația spre cele mai apropiate spații care pot asigura cazarea și hrănirea.

În luna ianuarie a acestui an s-au desfășurat astfel de activități, 6 persoane fiind conduse la sediul Centrului de Primiri în Regim de Urgență de la Giurgiu Nord.

De asemenea, jandarmii vor participa, atunci când situația o impune, la acțiuni de căutare și salvare a persoanelor aflate în dificultate, înzăpezite în gospodării sau a celor declarate dispărute, la solicitarea instituțiilor competente.

Totodată, vor continua acțiunile pe D.N. 5, șoseaua Prieteniei și în zona punctului vamal unde jandarmii vor oferi ceai cald șoferilor de autocamioane, în caz de staționare.

Având o foarte bună colaborare cu reprezentanții filialei Giurgiu a Crucii Roșii Române, dacă situația va impune, jandarmii vor participa la distribuirea ajutoarelor de primă necesitate către populaţie în zonele cele mai afectate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This