sâmbătă, iulie 20, 2024

Un angajat al unei case de tip familial din Giurgiu, suspectat de agresiuni sexuale faţă de mai multe minore

Must Read

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu a demarat procedura de cercetare disciplinară prealabilă împotriva unui salariat al instituţiei, care își desfăşura activitatea în cadrul unei case de tip familial din cadrul instituţiei.

Împotriva salariatului respectiv există reclamaţii că ar fi făcut  propuneri de natură sexuală unor minore aflate în plasament  în casa de tip familial respectivă; cele două minore, în vârstă de 14 si respectiv 15 ani, au  reclamat ca salariatul respectiv  ar fi avut un comportament indecent față de ele, precizând că au refuzat propunerile de natură sexuală ale acestuia.

În data de 18.09.2017, imediat după ce cele  două  minore au sesizat situaţia altor salariaţi ai casei de tip familial respective, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu  a reclamat situaţia la Poliţia Giurgiu; ulterior, în data  19.09.2017, o altă minoră din cadrul aceleiași case de tip familial a reclamat de asemenea  că salariatul respectiv ar fi avut  un comportament indecent și  față de ea, situația fiind reclamată de asemenea la Poliția Giurgiu.

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu,  împotriva persoanei reclamate a fost demarată procedura de cercetare disciplinară prelabilă, împotriva  salariatului respectiv urmând a fi luate măsurile care se impun, după finalizarea cercetării.

La această dată, salariatul în cauză nu mai lucrează în cadrul structurii rezidenţiale respective, fiind detaşat, pe perioada cercetării disciplinare prealabile, într-un  alt loc de muncă din cadrul instituţiei.

Minorele care au reclamat această situaţie au fost incluse într-un program de consiliere psihologică.

 

 Denisa Cristescu, consilier Compartimentul Relaţii cu Massmedia

DGASPC Giurgiu”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina: „850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru agricultura naţională”

"850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru #agricultura naţională. Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu a alocat, astăzi, aceşti...

More Articles Like This