vineri, iulie 19, 2024

GALERIE FOTO: Cum au petrecut locuitorii din Călugăreni de Ziua Comunei lor?

Must Read

Sătenii din localitatea Călugăreni, dar şi din satele arondate au venit în număr mare, miercuri, 23 august, ca să asiste la manifestările dedicate Zilei Comunei Călugăreni.

Sărbătoarea a coincis şi cu împlinirea a 422 de ani de la Lupta de la Călugăreni, moment istoric crucial pentru ţara noastră.

Astfel, după câteva momente artistice susţinute de copii şi tineri din comună, a fost oficiată o slujbă religioasă iar reprezentanţii autorităţilor locale şi cele judeţe le-au transmis giurgiuvenilor mesajele lor.

(CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!)

„Anul acesta, sărbătoarea comunei noastre are o mai mare încărcătură istorică. Exact în ziua de 23 august, acum 422 de ani, avea loc bătălia lui Mihai Viteazul împotriva turcilor, la Călugăreni, eveniment ce a pus coroană istorică pe fruntea localităţii noastre. De asemenea, în primăvara acestui an, s-au împlinit 575 de ani de la emiterea primei atestări documentare a satului Călugăreni de către domnitorul Vlad Dracul. Comemorăm şi 101 ani de la tragica Bătălie de pe Neajlov şi Argeş, de la începutul Primului Război Mondial şi, chiar în această lună, comemorăm 415 ani de la moartea martirică a lui Mihai Viteazul”, a spus primarul Marin Voinea, vorbindu-le sătenilor, totodată, şi despre proiectele realizate, dar şi viitoare din punct de vedere administrativ( într-un articol viitor, vom reveni cu precizările edilului din Călugăreni).

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, le-a transmis celor prezenţi, la rândul său, mesajul cu prilejul Zilei Comunei Călugăreni: „Astăzi se împlinesc 422 de ani de la bătălia de la Călugăreni, moment important în istoria noastră, ce a deschis drumul către prima unire a tuturor românilor, cea din anul 1600, şi tot astăzi se împlinesc 73 de ani de la momentul în care România a schimbat tabăra, în cel de-al Doilea Război Mondial, trecând de partea aliaţilor ruso-anglo-americani. Putem fi mândri că o localitate din judeţul nostru şi-a legat numele de unul dintre cei mai mari domnitori pe care ţara noastră i-a avut.
Ceea ce facem astăzi aici, evocând spititul marelui domnitor, şi faptele sale de vitejie, este o datorie de onoare pentru noi, este o datorie de a găsi resorturi să păstrăm sentimentele de patriotism care i-au determinat pe înaintaşii noştri să facă chiar şi sacrificiul suprem pentru ca generaţiile viitoare să găsească o ţară, o naţiune.

Avem datoria să învăţăm de la ei, să-i învăţăm pe copiii noştri că cel mai trist lucru pe lume este să nu ai rădăcini, să nu ai la ce să te întorci. Ei, înaintaşii noştri sunt rădăcinile care ne ţin legaţi de propria noastră existenţă.

Felicit locuitorii comunei Călugăreni pentru ziua specială de astăzi şi vă asigur că voi fi alături de dumneavoastă pentru a face din acest loc istoric vatra unei comunităţi puternice şi prospere.

În campaniile electorale, am venit în faţa dumneavoastră şi v-am promis proiecte. Iată că ne-am ţinut de cuvânt şi Primăria Călugăreni a primit fonduri pentru lucrări la grădiniţa, şcoala generală şi liceul din comună, dar şi dotări pentru acestea, cât şi pentru dispensarul uman. De asemenea, vor fi lucrări de modernizare pe drumurile din Călugăreni, Brăniştari, Hulueşti şi Crucea de Piatră!

Vă mulţumesc încă o dată pentru încredere, pentru invitaţie şi vă doresc petrecere plăcută!

A urmat depunerea coroanelor de flori şi, mai apoi, sătenii au mers lângă scena amenajată special pentru eveniment, ca să le vadă, să le audă şi să le aplaude pe Irina Loghin şi Geta Biriş.

(CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!)

Cătălina Sfetcu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina: „850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru agricultura naţională”

"850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru #agricultura naţională. Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu a alocat, astăzi, aceşti...

More Articles Like This