sâmbătă, decembrie 2, 2023

Actorul Victor Rebengiuc, protagonist al unei campanii pro-vaccinare

Must Read

„Vaccinurile salvează vieţi” este denumirea campaniei lansate, ieri, 9 noiembrie, de către Ministerul Sănătăţii ce are drept scop informarea părinţilor despre vaccinare: metodă de prevenire a bolilor care pot provoca moartea.

Campania conține un clip video care îl are ca protagonist pe cunoscutul actor Victor Rebengiuc.

„El spune povestea războaielor din secolul trecut care au luat viața a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniază importanța vaccinurilor pentru prevenția unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viața oamenilor”, afirmă reprezentanţii Ministerului, într-un comunicat de presă.

În document se mai arată că o altă componentă importantă a campaniei ‘Vaccinurile salvează vieți’ este informarea, prin noua pagină web dedicată vaccinării: desprevaccin.ro.

Ministerul Sănătății amintește că a achiziționat și a repartizat către Direcțiile de Sănătate Publică 364.000 de doze de ser BCG. Din vaccinul hexavalent au fost achiziționate și distribuite 255.000 de doze, iar în acest moment este în derulare licitația pentru achiziția unor noi cantități. Vaccinul ROR este în stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze).

Ministerul Sănătății a achiziționat și 500.000 de doze de vaccin gripal. În perioada următoare vor fi demarate procedurile de licitație pentru vaccinurile Hepatitic B, tetravalent și pneumococic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This