Cu siguranţă asta speră reprezentanţii noii echipe de conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu. Administratorul public al judeţului, Răzvan Cuc, a spus, vineri, 12 august, în conferinţă de presă, că îşi doreşte ca până cel târziu în noiembrie, operatorul care trebuie să preia amplasamentul de acolo o va şi face în timp util.
„Am identificat sincope şi la această Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară Managementul deşeurilor pentru un judeţ curat, dar nu neapărat din cauza aparatului tehnic, ci a modului de implementare a proiectului european privind Depozitul Ecologic de la Frăteşti şi a modului în care au fost licitate zonele de preluare a gunoiului”, a spus Cuc, făcând, desigur, referire la problemele cu licitaţia din 2012, cu firma de pe locul I care a pierdut, dar care, după 4 ani, a reuşit să-şi „facă dreptate”
„Din păcate, însă, această întârziere de 4 ani a însemnat deteriorări ale bunurilor din unitate. Trebuie remediate toate acestea, am avut deja discuţii cu operatorul, este dispus să preia amplasamentul, dar aşa cum era normal să fie, nu deteriorat. În plus, aşa cum ştiţi, Consiliul Judeţean a alocat şi fonduri pentru o expertiză acolo. Sunt probleme cu staţia de epurare, conductele, dar sunt lucruri remediabile, pe care însă va trebui să le suportăm noi, din bugetul nostru. Vom face acest lucru cât mai repede, deoarece avem o promisiune făcută în acest sens chiar către reprezentanţii Comisiei Europene, veniţi de curând în vizită la obiectivul menţionat. Ne dorim ca până la jumătatea lui octombrie, începutul lui noiembrie să putem da amplasamentul operatorului”, a menţionat Cuc.
Tot el a spus că au fost descoperite probleme inclusiv în documentaţiile pentru atribuirea zonelor către cei doi operatori care au câştigat.
„La elaborarea caietului de sarcini ar fi trebuit să fie consultaţi şi primarii şi să fie documentaţia adaptată la nevoile judeţului. În loc să se întâmple aşa, au fost luate date de la Statistică şi ne-am trezit cu cifre diferite faţă de realitatea din teren”, a mai spus Răzvan Cuc.