joi, mai 30, 2024

Momente emoţionante la Aşezământul „Sfinţii Mihail şi Gavril” din Slobozia

Must Read

Ei le-au oferit un pic din timpul lor şi multă afecţiune, alături de daruri materiale, şi au primit înapoi la fel de multă afecţiune, recunoştinţă şi certitudinea că nu vor fi uitaţi.

Femeile social-democrate din Giurgiu, reprezentante de liderii lor de la judeţ şi municipiu, alături de mai mulţi tineri social-democraţi au transformat o zi obişnuită într-una de neuitat pentru zeci de persoane fără posibilităţi financiare, dintre care zeci de copii.

Este vorba despre micuţii găzduiţi la Aşezământul „Sfinţii Mihail şi Gavril” din Slobozia ce găzduieşte găzduieşte femei şi copii, victime ale violenţei domestice.

Lăcaşul respectiv a fost prima oprire a doamnelor de la OFSD şi a tinerilor din TSD, duminică, 20 decembrie.

Aceştia au pregătit, anterior, peste 100 de pachete cu dulciuri, dar şi alimente de bază pentru ca masa de Crăciun a celor de acolo(şi nu numai) să fie una încărcată.

„Ne-am gândit la copiii de acolo încă de la acţiunea pe tema combaterii violenţei domestice(din 26 noiembrie, n.r.) pe care am organizat-o la Giurgiu. Le-am pregătit pachete cu tot felul de dulciuri, dar şi alimente precum zahăr, ulei, făină, pentru a le fi pregătite bunătăţi, de Sărbători. A fost un moment extrem de emoţionant, imposibil de descris în cuvinte. Foarte impresionată am fost de modul în care copiii ne-au primit, nici nu ne mai lăsau să plecăm. Oricum, le-am promis că ne vom întoarce şi ne vom ţine de cuvânt”, ne-a declarat preşedintele organizaţiei municipale de femei, Petronela Săndulescu.

 „Ni s-a părut firesc, mame fiind, să încercăm să ştergem zâmbetele amare de pe feţele copiilor deveniţi victime ale abuzurilor unor taţi iresponsabili. Sunt copii care, pe lângă lipsa păpuşii sau maşinuţei mult visate, poartă în suflet durerea ultimei bătăi şi figura unei mame speriate. Pentru ei Crăciunul este mult mai greu… Am ales şi Biserica Smârda pentru că preoţii de acolo se gândesc la oamenii nevoiaşi şi, în fiecare săptămână, le asigură o masă”, ne-a spus şi preşedintele organizaţiei judeţene a OFSD Giurgiu, Crina Stoianovici.

La fel de emoţionată de întâlnirea cu cei mici de la Aşezământul din Slobozia a fost şi vicepreşedinte la nivel central al OFSD, Aurelia Dobre. „Aşa este, o bucurie de nedescris am citit în ochii copiilor, am simţit asta în fiecare gest al lor. Suntem şi noi bucuroase că am putut face acest lucru pentru ei şi le dorim să petreacă Sărbătorile cu bine şi să fie siguri că ne vom întoarce, ori de câte ori vom avea posibilitatea. Considerăm că astfel de gesturi sunt fireşti şi că trebuie, mereu, să ne aplecăm atenţia şi asupra celor care sunt năpăstuiţi”, a subliniat Aurelia Dobre.

La rândul său, vicepreşedinte al OFSD profesor Carmen Sima a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, după evenimentul de duminică. „Azi am participat la o acţiune care mi-a umplut sufletul de emoţie, bucurie… lacrimi, dar şi linişte sufletească. Astăzi, de Ziua Internațională a Solidarității Umane care este celebrată, în fiecare an, la 20 decembrie, O.F.S.D şi T.S.D. Giurgiu, au vizitat „Aşezământul Social „Sfinţii Mihail şi Gavril” din localitatea Slobozia şi Mânăstirea Sfântul Ioan Rusul, aducând un zămbet copiilor şi mamelor din acel aşezământ social, prin oferirea de dulciuri şi alimente, precum şi oamenilor nevoiaşi din comună”, a scris Sima pe Facebook.

 

După emoţionatul moment de la Aşezământ, doamnele şi tinerii social-democraţi au mers la Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul” din Slobozia. Acolo au lăsat pachete ce vor fi împărţite oamenilor sărmani care merg să se roage acolo. De asemenea, daruri au lăsat femeile şi tinerii de la PSD Giurgiu şi la Biserica Smârda, cât şi mai multor familii sărmane din urbea noastră.

Sursă foto: Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Nicolae Barbu şi echipa PSD Giurgiu continuă întâlnirile cu giurgiuvenii. „Giurgiu a stat pe loc, în ultimii 4 ani, iar oamenii vor schimbare”

Echipa de campanie a PSD Giurgiu şi candidatul social-democrat la funcţia de primar, Nicolae Barbu, au mers, seara trecută,...

More Articles Like This