miercuri, februarie 21, 2024

VAMA GIURGIU: Afro-asiatici, ascunşi printre mărfuri, voiau să ajungă în Germania

Must Read

Este vorba despre trei bărbaţi care erau ascunşi într-un camion încărcat cu diverse materiale de la o firmă din Turcia şi care trebuia să ajungă Germania, anunţă poliţiştii de frontieră giurgiuveni. Ei i-au găsit pe imigranţi sâmbătă 7 noiembrie, în urma unui control amănunţit făcut într-un TIR marca IVECO ce era condus de un turc.

“Poliţiştii de frontieră au observat că partea superioară a prelatei semiremorcii este tăiată şi lipită prin interior. În urma controlului amănunţit efectuat asupra compartimentului marfă, au fost descoperite trei persoane de sex masculin de origine afro-asiatică asupra cărora nu s-au găsit documente de identitate. Aceştia nu vorbeau limba română sau o altă limbă de circulaţie internaţională, iar la controlul corporal nu s-au găsit asupra lor documente care să le ateste identitatea”, precizează reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Şoferul turc a declarat că a asistat la încărcarea mărfii, însă nu a avut cunoştinţă despre faptul că în compartimentul marfă al autocamionului se află ascunse 3 persoane şi presupune că persoanele s-ar fi urcat în Bulgaria într-o parcare din localitatea Gurkovo, unde a staţionat pentru a se odihni.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei trei migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

PSD: „Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, valoarea record a investiţiilor publice, în 2023”

„Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, a fost anul trecut valoarea record a...

More Articles Like This