luni, aprilie 22, 2024

EDITORIAL: PNL vrea reformare, dar doar la alţii

Must Read

O scrisoare pierdută- I.L. Caragiale, 1884(Doamne, mai actuală decât acum cred că n-a fost vreodată!)

Farfuridi(emoţionat şi asudând): Atunci, iată ce zic eu, şi împreună cu mine (începe să se înece) trebuie să zică asemenea toţi aceia care nu vor să cază la extremitate (se îneacă mereu), adică vreau să zic, da, ca să fie moderaţi… adică nu exageraţiuni!… Într-o chestiune politică… şi care, de la care atârnă viitorul, prezentul şi trecutul ţării… să fie ori prea-prea, ori foarte-foarte… (se încurcă, asudă şi înghite) încât vine aci ocazia să întrebăm pentru ce?… Da… Pentru ce?…(…) Iată dar opinia mea. (în supremă luptă cu oboseala care-l biruie.) Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!

Incredibil, aproape că nu mai trebuie spus altceva, dar nu ar fi corect faţă de colegii şi prietenii, rudele mele, oameni cu sufletul curat care ies în stradă şi strigă: schimbare completă. Nu strigă: Hai la Guvernare PNL, Gorghiu, Blaga etc. Au zis-o mai mulţi. Nu vă faceţi că nu auziţi, nu cred că mai ţine!

Copreşedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan(respect pentru că nu a comentat în vreun fel motivele protestelor sau cazul Colectiv!), s-a simţit dator, probabil, să le transmită oamenilor o chestiune… fabuloasă. Aceea că el nu va mai sta la masă cu primari, viceprimari, consilieri, candidaţi cu probleme cu justiţia, care au afaceri dubioase sau cu statul.

Moaaa, pe cât punem pariu?

„Nu mai vreau primari, viceprimari, consilieri care au firme în insolvenţă sau cu datorii mari şi care odată ajunşi sus urcă firmele până la cer”, a mai spus Ştefan, în râsetele ziariştilor şi în… roşeaţa din obrajii unora de lângă el.

Tot Ştefan a reiterat ideea că duşmanul PNL rămâne PSD şi că trebuie reformare politică şi administrativă.

Domnule Ştefan, cu toată aprecierea pe care v-o purtăm, vă puteţi imagina că reformarea vi se adresează şi dumneavoastră, liberalilor, foşti democrat-liberali, da? Adică, chiar dacă au sau nu, sunt sau nu suspectaţi de afaceri necurate, mutrele tuturor celor pe care i-au tot văzut românii nu mai vor să le vadă. Adică, de exemplu, ştiţi că, la nivel central, domnul Blaga n-ar avea ce căuta în faţa oamenilor, nu? Sau Sulfina Barbu, Adriean Videanu, Emil Boc, Predoiu- doamne!, poate chiar Crin Antonescu şi aşa mai departe.

Şi pe plan local, dacă mâine ar fi alegeri anticipate, pe cine aţi trece pe listă? Aţi îndrăzi să daţi la o parte oameni vechi pentru cine? Pentru străini? Îi luaţi de pe stradă? Îl puneţi pe tineri, pe unele doamne remarcabile, dar ţinute în spate pentru munca de jos? Pe cuvântul dumneavoastră?

Dom’le, o nouă clasă politică înseamnă exact ceea ce nu place nimănui şi evită să declare şi ceea ce, din păcate, este şi o utopie: adică, nu vă vor nici pe dumneavoastră- vorba lui Andrei Vulpescu.

N-o să fac un articol separat şi, ca întotdeauna, nici nu comentez, n-are sens, dar vreau să vă prezint aici declaraţiile deputatul PNL Florian Nicolae, făcute tot la conferinţa de presă de vineri, 6 noiembrie. Declaraţii care au stârnit o revoltă firească a unora dintre colegi, unii chiar ne-pesedişti- cum ne-aţi numit şi cum ne numesc, culmea!, jurnaliştii pnl-işti….

„Această nenorocire(tragedia din Colectiv, n.r.) a aprins scânteia revoltei faţă de actuala guvernare. Românii demonstrează unitate şi solidaritate împotriva nepăsării, abuzului de putere, aroganţei. Societatea civilă cere alegeri anticipate şi PNL susţine acest lucru”, a declarat liberalul Florian Nicolae.

Fără alte comentarii.

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This