duminică, iunie 16, 2024

Depozitul ecologic de la Frăteşti, în atenţia ministrului Mediului

Must Read

În fapt, nefuncţionarea investiţiei realizate cu fonduri europene îngrijorează, iată, autorităţile centrale.  Aflată la Covasna, în Leţ, luni, 5 ocotmbrie, la inaugurarea Centrului de management integrat al deşeurilor din localitatea menţionată, Graţiela Gavrilescu a făcut referire la problemele din acest sector înregistrate la Giurgiu.

Aceasta, în condiţiile în care şi la Leţ, Centrul va deveni funcţional abia după finalizarea licitației de desemnare a operatorului de salubritate. În acest context, gunoaiele din Covasna încă vor fi transportate în Braşov.

Ministrul Mediului a menționat că situația din județul Covasna nu este singulară la nivel național, existând și alte județe care se confruntă cu această problemă, printre ele numărându-se județul Giurgiu, unde, de trei ani, trenează procedurile pentru desemnarea operatorului, potrivit Agerpres.

‘Am vorbit cu ministrul Fondurilor europene, Marius Nica, pentru ca joi, când ne vom întâlni cu reprezentații Comisiei Europene, să încercăm să deblocăm situația, (…) și să dăm posibilitatea, pe o perioadă de un an de zile, ca operatorul care e acum la nivel de județ să poată să aducă aici gunoi, dar numai gunoi menajer și în felul acesta să-l obligăm să colecteze selectiv de la cetățeni (…) Nu putem căra gunoiul dintr-un județ în altul și nu putem să încărcăm populația cu cost suplimentar pe transport (…)

Nu e normal să ne plimbăm prin toată țara cu gunoaiele, pe lângă poluare, trebuie să ținem cont și de periclitarea sănătății populației (…) Nu se poate să umplem drumurile țării cu mașini cu mii de tone de gunoaie cărate dintr-o parte în alta. Eu cred că comisia va înțelege (…) și ne va da derogare pentru ca aceste centre, cum este cel de la Covasna, să poată să înceapă lucrul. Trebuie să deblocăm situația și eu cred că se poate’, a declarat ministrul Mediului.

Sursă articol: Agerpres.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

FOTO/VIDEO: Intervențiile pompierilor giurgiuveni, pe timpul și după codul roșu și portocaliu de vreme severă

În urma fenomenelor meteo periculoase care s-au înregistrat, în această noapte, în municipiul Giurgiu și în mai multe comune...

More Articles Like This