duminică, noiembrie 3, 2024

Dialogul politic constructiv – o șansă pentru România?

Must Read

În ultimele luni am remarcat tensiuni politice și o radicalizare a pozițiilor dintre Palate, Putere și Opoziție, tensiuni care sunt susceptibile de a conduce România către confruntări  inutile și deloc benefice.

Tensiunile actuale au apărut într-un moment în care țara are un trend economic pozitiv ceea ce le face cel puțin ilogice, dacă nu chiar distructive. Ce să înțelegem?

  1. Că domnul Președinte recunoaște performanțele economice ale guvernului Ponta, după cum a declarat, însă că și-ar dori un guvern PNL-ist? ..
  2. Că „PNL nu a susţinut şi nu susţine nicio măsură a guvernelor Ponta (…) Este foarte greu să identifici o măsură pozitivă pe care Guvernul Ponta a luat-o în 3 ani de guvernare (…)” conform declarațiilor domnului Blaga (a se citi PNL vopsit).

Adică uite performanțele – nu sunt performanțele! În mod cert avem de-a face cu niște contradicții uimitoare și cu o ruptură din ce în ce mai evidentă între discursul PNL (sau PD-L vopsit?) și cel al domnului Președinte.

Evident, în politica românească abia de curând, șeful PSD Liviu Dragnea a accentuat necesitatea de moderație și/sau dialog politic constructiv pentru a evita destabilizarea țării sau exacerbarea inutilă a tensiunilor politice.

Mai mult decât oricând consider că a venit timpul ca întreaga clasă politică din România să se angajeze în reînnoirea dialogului politic obiectiv și constructiv, atât în interiorul fiecărei partid politic, precum și între partide diferite (Opoziție versus Putere), într-un mod care să promoveze coeziunea națională și crearea unui climat de încredere, ambele fiind indispensabile pentru promovarea unui mediu propice investițiilor și afacerilor. România are nevoie de stabilitate politică pentru continuarea dezvoltării economice iar această stabilitate înseamnă dialog constructiv și existența unui spirit de compromis între liderii partidelor politice, membrii acestora, etc.

Evident e nevoie de angajament politic și de voință politică astfel încât dialogul să  poată fi pus în aplicare efectiv, ca să nu mai vorbim de capacitatea liderilor de a dialoga având ca obiectiv final, pe termen lung, rezultate de durată.

C.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

HALUCINANT! Un primar PNL din Giurgiu: „Să moară ăia care n-au votat cu mine!”

PNL-iştii giurgiuveni - campioni la băşcălie, aroganţă şi tupeu cât cuprinde. Cu realizările stau ei prost... Am primit la redacţie...

More Articles Like This