joi, iulie 25, 2024

Circa o mie de beneficiari ai unui grad de handicap ca urmare a accidentelor vasculare cerebrale

Must Read

Numărul  persoanelor din judeţul Giurgiu care au fost  încadrate într-un grad de handicap pentru că au sechele survenite în urma accidentelor vasculare cerebrale a ajuns, la data de 15 iulie 2015, la  969.

Mai mult de jumătate dintre acestea ( 634 persoane) beneficiază şi de asistent personal (salariat al Primăriei din localitatea de domiciliu) sau indemnizaţie pentru plata unui asistent personal.  41 persoane  au fost încadrate în gradul mediu de handicap, 294 au fost încadrate în gradul accentuat  iar  634 au fost încadrate în gradul de handicap grav.

Ordinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice,  intrat în vigoare în data de 14 mai 2014, prevede că persoanele care prezintă sechele survenite în urma accidentelor vasculare cerebrale  care necesită sprijin parţial sau total din partea altei persoane pentru desfăşurarea activităţilor zilnice (de îngrijire personală, pentru aprovizionare, pentru administrarea medicamentelor, etc), pot fi  încadrate într-un grad de handicap.

În vederea încadrării într-un grad de handicap, persoana în cauză, sau, după caz, persoana  mandatată de aceasta sau un membru al familiei, trebuie să depună la Compartimentul  de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte  cu Handicap  din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu o  cerere -tip de evaluare complexă, însoţită de documentele medicale necesare, în original; de asemenea,  sunt necesare şi alte documente (copie acte de identitate, adeverinţă de salariu, adeverinţă de  venit sau talon de pensie, după caz,  precum şi ancheta socială efectuată de primăria din localitatea  de domiciliu. Dosarul cu documentele necesare  se poate depune de către persoana solicitantă sau reprezentantul acesteia  şi la registratura primăriei din localitatea de domiciliu/reşedinţă.

Pentru persoanele nedeplasabile (în cazul în care acest fapt reiese din scrisoarea medicală emisă de medicul de familie), evaluarea complexă se va efectua la domiciliul/reşedința persoanei în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This