luni, iunie 17, 2024

Batjocură maximă a președintelui CJ Giurgiu: hrana pentru asistați, furnizată de o firmă obscură de curățenie din Ilfov!

Must Read

Licitația cu privire la atribuirea serviciului de catering pentru asistații de la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu a dat, drept câștigător, o firmă obscură din localitatea Bragadiru, județul Ilfov: SC LIBRO EVENTS SRL.

Societatea cu pricina a fost, în ultimii ani, în centrul mai multor scandaluri legate de alte licitații sau atribuiri directe de contracte în țară.

macLa Registrul Comerțului, SC LIBRO EVENTS SRL figurează cu doi acționari: Georgiana Ivan, de 25 de ani, (21%) și Alexandru Cristian Micu „MAC” de 26 de ani (79%).

 

 

 

mikyFirma „Libro Events” este o societate redenumită, în trecut purtând numele de „AMMA GENERAL STORE”. În spatele acestui paravan se află, conform informațiilor din presa națională, Mihaela Elena Neagu („MIKY”), în vârstă de 37 de ani, personaj despre care se spune că inițial ar fi fost operator la o benzinărie din Lehliu. După ce a devenit om de afaceri, conform acelorași publicații naționale, aceasta ar fi fost instalată ca director al Complexului Olimpia, organism de stat aflat în subordinea Autorității Naționale pentru Sport și Tineret. Se pare că numirea a venit ca urmare a faptului că Mihaela Neagu ar fi fost o apropiată a Monicăi Iacob Ridzi, fost ministru al tineretului. În urma unui audit făcut în 2013, Mihaela Neagu a fost înlăturată de la conducerea Complexului, audit care a scos în evidență o sumedenie de nereguli financiare girate de ea, inclusiv faptul că a direcționat banii complexului către societatea pe care o patrona din umbră, AMMA GENERAL STORE SRL. Mai mult, aceeași Mihaela Elena Neagu este protagonista unui dosar la DNA, care are ca obiect exact evaziunea făcută de fosta șefă a Complexului Olimpia, cât timp a patronat destinele acestuia.

Dar, de departe, printre cele mai cunoscute scandaluri în care este implicată firma din Ilfov, se numără cel legat de licitația câștigată – dovedit în mod fraudulos – pentru curățenia de la Metrorex, precum și scandalul din județul Constanța. Acolo, conform celor scrise de presa locală constănțeană, LIBRO EVENTS se încăpățânează să curețe spațiile instituțiilor publice din județ (clădirea Consiliului Județean Constanța).

DSC_0105Societatea LIBRO EVENTS are declarată, la Registrul Comerțului, o adresă care, în teren, s-a dovedit a fi inexistentă: strada Oxigenului nr. 8, sat Căldăraru, județul Ilfov. Numai că, în Căldăraru, această adresă NU EXISTĂ! Nici în Cernica, locație care ar fi fost vehiculată ca loc al preparării hranei pentru DGASPC-ul giurgiuvean. Adresa figurează undeva, la marginea Bucureștiului, în zona industrială de sud.

UntitleeedNici la adresa din Bragadiru nu este de găsit această societate comercială. Pe strada Alexandriei, nr. 544 se află un parc industrial, e drept, doar că printre cei care își au sediile acolo nu se numără și LIBRO EVENTS SRL.

  • Cum atribuie Mustățea contractele?

La jumătatea lunii ianuarie, la sediul Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu a avut loc licitația pentru atribuirea serviciului de catering pentru cei aproximativ patru sute de asistați din evidența DGASPC-ului. La licitație s-au înscris două firme: SC SUNNY SRL din Giurgiu și o firmă renumită în scandaluri din județul Ilfov, SC LIBRO EVENTS SRL. Numai că deschiderea ofertelor a fost una cu scandal, reprezentanta LIBRO EVENTS făcând o serie de presiuni asupra comisiei de licitație. Probabil știindu-se cu „musca pe căciulă”, pentru că nu au avut, conform proceselor verbale ale ședinței de deschidere, documentația completă. Și, pentru că licitația trebuia câștigată de LIBRO EVENTS, rezultatele licitației au fost făcute publice…abia după trei săptămâni: pe data de 9 februarie!

Printre documentele cerute se număra și un proiect de contract – în alb – care trebuia semnat și ștampilat de solicitant (societatea comercială care participă la licitație), urmând ca DGASPC să semneze și ștampileze, la rându-i, contractul completat și cu suma.

Singurii care nu au respectat această cerință au fost cei de la LIBRO EVENTS, societate care are trecut, în codul CAEN, ca domeniu de activitate  preponderent… activități generale de curățenie a clădirilor! Și, ca să iasă totul așa cum își dorea Mustățea, cel care, pe surse, ar fi dirijat, din umbră, derularea licitației de la Protecția Copilului, cei de la LIBRO EVENTS au venit cu un preț aproape neverosimil: 0,4 bani/zi/asistat! Din această sumă, societatea – care a fost declarată câștigătoare – ar trebui să acopere cheltuielile legate de prepararea și livrarea hranei pentru cele 38 de unități de protecție socială aflate în subordinea DGASPC: transport, chirie pentru cele trei mașini cu care s-au prezentat la licitație, energie pentru prepararea hranei.

Problema care se pune este: unde vor prepara cei de la LIBRO EVENTS hrana asistaților? În halele din zona industrială de sud a Bucureștiului, sau în cele din Bragadiru?

Preluare www.giurgiu-acum.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de caniculă, astăzi şi mâine

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, valabil astăzi și mâine, în județul Giurgiu. În...

More Articles Like This