joi, iulie 25, 2024

La câte misiuni au participat şi ce amenzi au dat jandarmii giurgiuveni în 2014?

Must Read

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi(IJJ) Giurgiu au transmis, miercuri, 14 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă, bilanţul activităţii pentru anul trecut.

Astfel, potrivit documentului, jandarmii giurgiuveni au aplicat, în 2014, aproape 1.070 de sancţiuni contravenţionale, în scădere cu aproape 25% faţă de 2013. Dintre acestea, peste 600 au fost amenzi, cu o valoare totală de circa 180.000 de lei, iar peste 460 au fost avertismente scrise.jandarmi 1

„Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, desfăşurarea activităţilor comerciale ilicite şi pe timpul competiţiilor sportive”, se arată în comunicatul IJJ Giurgiu.

Tot din informaţiile cuprinse în document, aflăm că, anul trecut, au fost fost constatate 67 de infracţiuni, în scădere cu 26% faţă de anul 2013.

  • 18 infracţiuni constatate independent

(exemple: „furt”, „loviri sau alte violenţe”, „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, „fur calificat” ) – 26  autori depistaţi.

  • 49 infracţiuni constatate în cooperare cu structurile Poliţiei 73 autori depistaţi.jandarmi 3

Acţiunile Jandarmeriei, în anul ce s-a încheiat, au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine pe timpul competițiilor sportive (meciurile de fotbal din Liga I), manifestărilor cu public numeros (activităţi cultural-artistice, vizite oficiale) şi menţinerea ordinii publice, în sistem integrat.

„Astfel, în anul 2014 jandarmii giurgiuveni au executat peste 8.500 misiuni, în creștere cu 13% comparativ cu anul 2013:

  • 392 misiuni de asigurare a ordinii publice;
  • 843 intervenţii la solicitări “112” şi rezerve de intervenţie;
  • 820 misiuni de menţinere a ordinii publice;
  • 479 misiuni în cooperare;
  • 56 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere”, este precizat în comunicatul IJJ Giurgiu.

Jandarmii giurgiuveni ne mai anunţă că în anul 2014 nu au fost cazuri de tulburare gravă a ordinii şi liniştii publice şi nu s-a impus restabilirea acesteia. Însă, anul trecut, prin misiunile executate, Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu a avut un aport semnificativ la sprijinirea populației afectate de inundații și de căderile masive de zăpadă, la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

De asemenea, o misiune importantă pentru jandarmi este asigurarea climatului de siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ. Jandarmii au organizat şi 245 de activităţi de prevenire, cu preponderenţă în cadrul instituţiilor de învăţământ şi societăţilor comerciale, cu ocazia partidelor de fotbal din Liga I, atât independent, cât şi în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu. Activităţile s-au desfășurat în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This