sâmbătă, aprilie 20, 2024

2015 va însemna şi o infrastructură rutieră modernă în vamă şi pe Podul Prieteniei, printr-un proiect al CNADNR

Must Read

Încă din 1 noiembrie, vă anunţam că cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale(CNADNR), prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri(DRDP) Bucureşti, au câştigat un proiect european prin intermediul căruia Podul Prieteniei şi Vama Giurgiu vor intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare.

Proiectul este denumit “Proiectare si Execuţie pentru Reabilitare Podul de la Giurgiu, peste Dunăre, pe DN 5 km 64+884 inclusiv drumul de acces de la ieşirea din vamă până la intrarea pe pod”.

Lucrările vor fi începute, cel mai probabil din primăvară sau de când vremea va permite, de la sensul giratoriu din zona Petrom.

Se va acţiona în zona de acces în vamă şi pe pod, dar şi pe drumurile din incinta punctului de trecere vamal şi vor fi amenajate şi parcările adiacente. Pentru uniformizarea condiţiilor de confort şi siguranţă pe tot traseul drumului, se va impune extinderea la 4 benzi. Zonele verzi vor fi şi acestea reamenjate.

În vamă: atât pentru ieşirea, cât şi pentru intrarea în ţară vor fi proiectate câte 3 benzi speciale pentru TIR-uri, câte 4 benzi pentru autoturisme şi câte 2 benzi pentru autocare şi turisme.

Printre lucrările efectuate pe Podul Prieteniei, reamintim că vor fi realizate reabilitarea şi modernizarea carosabilului, vor fi reparate şi realizate protecţii ale betoanelor, reparaţii ale zidăriilor din piatră, ale zonelor ce prezintă fisuri.

În plus, la suprastructură, peste plăcile din beton armat, ce vor fi înlocuite, se va realiza hidroizolaţia. Vor fi modernizate şi trotuarele, iar parapetul de protecţie pietonal va fi înlocuit integral, cu unul ce va respecta însă arhitectura şi geometria celui vechi.

Proiectul CNADNR este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi are o valoare de peste 46 de milioane de lei, fiind parte integrantă a Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This