Consilierii judeţeni ai PSD-PC-PLR sunt, de cele mai multe ori, întrerupţi atunci când ceea ce spun nu convine şi se tot aude “eu conduc şedinţa!”, “luaţi cuvântul mai târziu!”, “eu sunt preşedintele Consiliului Judeţean, eu decid!”, dar sunt şi acuzaţi că toate opiniile lor vin doar din “porniri politice”. Numai că deciziile sale, ale şefului CJ, Vasile Mustăţea, adicătelea, dovedesc altceva. Despre acest lucru a vorbit, vineri, 5 decembrie, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, consilierul judeţean Răzvan Cuc.
“În cadrul şedinţelor, orice poziţie luată de noi este considerată demagogică de către preşedintele Consiliului Judeţean. Nici nu apucăm să ne exprimăm opiniile iar asta s-a întâmplat şi la ultima şedinţă, aşa că este firesc să le facem cunoscute prin intermediul massmedia”, a spus Cuc.
El a relatat, pe larg, cele 3 subiecte fierbinţi ale ordinarei CJ de joi, 4 decembrie, dovedind că Mustăţea a jucat “pur politic” în aceste cazuri.
În primul rând, social-democratul a explicat, aşa cum am arătat şi noi într-un articol anterior, că, prin schimbarea lui Ovidiu Andrei(PLR) din Consiliul de Administraţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Vasile Mustăţea nu a dorit decât întreruperea procedurii privind schimbarea managerului.
“Eu cred că temeiul invocat de dânsul, acela că unul dintre reprezentanţii CJ trebuie să fie economist, nu este sustenabil. Tot dumnealui l-a propus şi pe Ovidiu Andrei la începutul mandatului. Luni e ultima zi de înscriere în concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean, prima probă va fi pe 15 decembrie iar cea de-a 2-a pe 18, şi tare mi-e frică de faptul că această schimbare va avea ca deznodământ prelungirea mandatului actualului director. Eu consider că trebuie să dăm liber competiţiei la Spital!, a precizat Răzvan Cuc.
Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu a cerut public prefectului judeţului Giurgiu, Nina-Carmen Crişu, să se sesizeze cu privire la această hotărâre a Consiliului Judeţean, în primul rând pentru că, a mai spus Cuc, se pare că înlocuitorul lui Andrei, Florentina Stănculescu s-ar afla într-un „conflict de interese”, ea întocmind bugetul Spitalului.
Probleme ar fi şi cu cel de-al doilea proiect de excludere a lui Ovidiu Andrei şi a luiAdrian Chiran din comisia de validare a CJ. Răzvan Cuc spune că, deşi Mustăţea a invocat un articol din legea 215, potrivit căruia trebuie să existe o reprezentare politică uniformă în comisia respectivă, articolul nu ar prevede deloc aşa ceva.
„Nu şi-a motivat bine nici acest proiect şi există motive să fie atacat în contencios-administrativ! Ne acuză pe noi de ambiţii politice, dar cele două schimbări ce reprezintă? Este o răzbunare că acei consilieri au ales să schimbe partidul!”, a spus Cuc.
Social-democratul giurgiuvean a criticat şi proiectul de repartizare a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale. El a precizat că reprezentanţii grupului PSD-PC-PLR au propus o împărţire corectă şi echilibrată a banilor, pentru toţi primarii, iar liberalii au venit cu un amendament ce a favorizat comunele unde Klaus Iohannis a obţinut voturi mai multe.
„Ne acuză pe noi de favoritisme în ceea ce-i priveşte pe primari, dar asta cum se numeşte? Dacă sunt edili care se simt nedreptăţiţi, trebuie să ştie că şi ei au posibilitatea să facă o sesizare către prefect în privinţa acestei hotărâri!”, a mai declarat Răzvan Cuc.
Cătălina Sfetcu