sâmbătă, aprilie 20, 2024

ADEVĂRUL: „Giurgiuvenii preferă candidații de stânga!”

Must Read

„Locuitorii judeţului Giurgiu menţin aceeaşi direcţie de vot din 1990 încoace. Majoritatea voturilor, la fiecare tur de scrutin electoral, au fost îndreptate către stânga. Giurgiuvenii au votat masiv FSN, FDSR , PDSR sau PSD la toate alegerile prezidenţiale organizate după 1989. Peste 93% din sufragiile electoratului a obţinut Ion Iliescu, în judeţul Giurgiu, la alegerile din 1990. Doar 4.08% a fost procentul obţinut de Radu Câmpeanu şi doar 2,65%, cel obţinut de Raţiu.

La alegerile din 1992, giurgiuvenii l-au votat masiv pe Ion Iliescu. În primul tur de scrutin , candidatul Frontului Democratic al Salvării Naţionale a  obţinut 63,6%, iar în cel de-al doilea tur peste 70%. Direcţia de vot a giurgiuvenilor s-a menţinut şi la alegerile din 1996. Candidatul Ion Iliescu a obţinut în primul ur de scrutin  42,08%. În cel de-al doilea tur, Ion Iliescu s-a ales cu puţin sub 60%.

La alegerile din anul 2000 , 51,4 % dintre sufragiile electoratului s-au dus, în primul tur de scrutin, la Ion Iliescu, candidatul PDSR-ului.  Corneliu Vadim Tudor a obţinut în primul tur de scrutin 26,8% din voturile alegătorilor din Giurgiu. Doar 6,8% a fost procentul obţinut de Teodor Stolojan, candidatul PNL-ului. În turul al doilea al alegerilor din 2000, majoritatea voturilor s-au îndreptat către Ion Iliescu. Acesta a ieşit învingător la Giurgiu cu peste 60%.

Intenţia de vot către stânga s-a menţinut şi la alegerile din 2004. Majoritatea voturilor giurgiuvenilor s-au îndreptat, atât în primul tur, cât şi în al doilea către Adrian Năstase (Alianţa PSD-PUR).

La alegerile din 2009, giurgiuvenii au votat pentru Mircea Geoană (PSD). 54,97% dintre voturile locuitorilor judeţului Giurgiu au mers către Mircea Geoană, iar 45,02% către Traian Băsescu.”

Articol preluat de pe www.adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This