luni, iunie 17, 2024

Valentin Grecu e și nu mai e consilier județean!

Must Read

Vali-Grecu-su-Ionita-LucianPe data de 17 iunie, consilierul județean PNL, Valentin Grecu, își depunea, la secretariatul președintelui CJ, demisia. Conform legii, Vasile Mustățea avea obligația ca, la prima ședință ordinară, să aducă la cunoștința aleșilor județeni faptul că unul dintre colegii lor a renunțat de bună-voie la statutul de ales local, să vacanteze postul și să promoveze următorul membru supleant aflat pe lista USL (cum s-au ales, în iunie 2012, consilierii locali și județeni).

Numai că…Vasile Mustățea face legea în CJ, după bunul lui plac. Și a demonstrat-o prin faptul că a ținut ascunsă, în sertar, timp de trei luni, cererea de demisie a lui Grecu.

După trei luni, (să-și fi amintit, oare, Mustățea de document?), președintele CJ Giurgiu s-a prezentat în fața aleșilor cu proiectul de hotărâre cu privire la luarea la cunoștință a demisiei colegului lor. Încrezător în consilieri, acesta a crezut, probabil, că „scăparea” îi va fi trecută cu vederea.

Primul care s-a sesizat – și care a avut ceva de comentat – a fost consilierul PP-DD, Răzvan Cuc, cel care l-a întrebat, scurt, pe Mustățea: „De ce ați așteptat atât?”. Iar răspunsul a fost unul terifiant: „Am așteptat să văd dacă revine asupra deciziei, și oricum am tot încercat să îl conving pe domnul Grecu să renunțe la ideea de a părăsi Consiliul Județean!”.

La vot, unul secret, și singurul la care președintele CJ nu a avut controlul efectiv asupra opiniilor fiecărui consiler, socoteala lui Mustățea nu prea s-a potrivit cu ce a ieșit! Adică, 15 aleși au decis să nu ia act de demisia lui Grecu (gest care s-ar putea traduce ca o sancțiune la adresa lui Vasile Mustățea, care a încălcat legea), iar 13 au votat „pentru”.

Furia lui Mustățea a atins cote maxime, iar amenințările au început să curgă: „ Voi face plângere penală împotriva Consiliului Județean (n.r. – oare se includea și pe el, având drept de vot?) pentru abuz în serviciu, și organele de anchetă vor demonstra cine a votat pentru și cine împotrivă la acest punct! Veți fi nevoiți să spuneți acolo adevărul, pentru că veți jura, și nu aveți cum să mințiți”, a susținut președintele Consiliului Județean.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

FOTO/VIDEO: Intervențiile pompierilor giurgiuveni, pe timpul și după codul roșu și portocaliu de vreme severă

În urma fenomenelor meteo periculoase care s-au înregistrat, în această noapte, în municipiul Giurgiu și în mai multe comune...

More Articles Like This