joi, iulie 25, 2024

Te las să te duci, iubito, că poate tot la mine te întorci(?!)

Must Read

Primarul din Adunaţii Copăceni, Ion Tache, mi-a făcut cu mâna, la evenimentul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta(PSD) la Preşedinţie, pe Arena Naţională. Să spună că nu a fost aşa!

Am apreciat gestul, părea un fel de acceptare a schimbării, cu recunoaşterea publică aferentă. A fost, de altfel, prezenţa zilei acolo, ţinând cont de declaraţiile lui potrivit cărora el are „carnetul numărul 9” în PNL.

Primarul din Malu, Eugen Şoavă, mi-a justificat, deşi n-am cerut şi nu era cazul, prezenţa lui la sediul Puterii, spunând că a fost acolo doar pentru că era nemulţumit de schimbarea unui director de şcoală. Nu părea aşa deprimat, aşa că nu am insistat. Nici nu e genul meu, nici nu dau cu piatra. Dar, apoi, l-am văzut la Tăriceanu. A fost, cred, primul primar ieşit de la discuţii cu liderul PLR. Nu era dezamăgit, nici grăbit…

Al doilea, tot după discuţiile cu Tăriceanu, a fost edilul din Gostinu, cel mai discurs-ist dintre primari, aproape la fel de „liberal” precum Tache, Dumitru Văcaru. El, însă, a plecat atât de repede de la întrevederea cu CPT, zâmbind ca la „shooting”, încât ne uitam toţi după el aşa cum te uiţi, de regulă, după o minune ce trece fără să ai ocazia să o atingi.

Tot pe Şoavă, apropo, l-am văzut şi la Ateneu, când a fost anunţată oficial susţinerea PSD Giurgiu privind candidatura lui Victor Ponta.

Nu înţeleg pe deplin ce presupune funcţia de primar, dar toţi le plâng de milă edililor de comune. Exceptându-l pe Vasile Mustăţea, cel care susţine că au dosare şi că d-aia OUG 55 le-ar veni ca o mănuşă, chiar dacă, pe demonstrate, oamenii se plâng de indolenţa lui ca preşedinte de Consiliu Judeţean şi de PNL Giurgiu.

Nu am căderea să le judec prezenţele edililor ori absenţele şi încercările lor, dar ca privitor atent şi dornic de dezvoltare, văzându-i pe cei 3 la lansarea candidaturii lui Iohannis, sâmbătă, 27 septembrie, recunosc că am clătinat din cap.

Şi nu din cauza lor, repet, ci a celor care, deşi îi critică şi-i numesc traseişti şi ştiu că s-au dus şi la alţii, îi roagă să vină şi la ei(ACL, adicătelea), ca să dea mulţi pe stradă. Asta e demonstraţie de forţă? Asta e, în umila mea opinie, mai rău decât Ordonanţa şi mai rău decât Turcescu, e mai rău decât Băsescu şi mai rău decât comunismul.

Dar, uite, înţeleg, e şi o chestie bună, că-n Germania „swingerii” sunt perfect legali. Şi „swingerii”, dacă aveţi un dram de respect pentru cei cu care vă fotografiaţi, nu sunt primarii!

Cătălina Sfetcu

catalinasfetcu@giurgiu-net.ro

Sursa foto: www.giurgiupesurse.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This