.Peste 80 de elevi ai școlilor generale din cele două localități au participat astăzi, 28 martie, la activități interactive organizate de jandarmii giurgiuveni. Acțiunile au vizat teme precum violența în mediul școlar, comportamentul tinerilor în societate și promovarea spiritului de fair-play cu ocazia competițiilor sportive.

Elevii de la clasele I, a-II-a, a VI-a și a VIII-a au aflat mai multe informații despre activitatea jandarmilor prin vizionarea unor clipuri în care sunt prezentate principalele misiuni ale instituției.

Jandarmii au explicat, pe întelesul elevilor, care este diferența dintre un comportament iresponsabil și unul civilizat, aducând în atenție aspecte legate de delincvența juvenilă.

Acțiunile au avut la bază dialogul, fiind purtate discuţii referitoare la absenteismul școlar și violență, sub toate formele acesteia.

La finalul activităților, elevii au avut ocazia să probeze câteva articole de echipament pe care le folosesc jandarmii în misiuni și s-au arătat interesați ca, pe viitor, să urmeze o carieră în domeniul militar.

IJJ Giurgiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.