Pentru a creşte eficienţa şi coerenţa politicilor de combatere şi prevenire a violenţei împotriva femeilor în Europa, este necesară ratificarea Convenţiei de la Istanbul de către Uniunea Europeană, consideră eurodeputata Viorica Dăncilă, liderul europarlamentarilor social-democrați români, în contextul dezbaterii desfășurate luni la sesiunea plenară de la Strasbourg pe această temă. 

Eurodeputata PSD susține totodată soluții concrete pentru materializarea obiectivelor stabilite de UE în ceea ce privește lupta cu fenomenul violenței împotriva femeilor și violenței domestice, precum înfiinţarea unui Observator european al violenţei de gen, promovarea bugetării de gen sau finanțarea accesului la justiție al victimelor.

”Mă bucur că România este una dintre țările care au ratificat Convenția Consiliului Europei privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Ar fi un pas uriaș ca întreaga Uniune să își asume însă acest document.
Astfel, se va asigura o mai bună aplicare a legislaţiei Uniunii și o mai bună utilizare a programelor şi fondurilor UE aprobate în acest sens.

CITIŢI MAI MULT AICI: http://mailchi.mp/c96ede2cb533/zeobzy13a9-2419561

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.