Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD (OFSD), Viorica Dancilă, salută decizia Comitetului Executiv Naţional al partidului privind impunerea cotei de minim 30% femei în funcţii de conducere. 

Eurodeputatul, care este şi membru al Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen (FEMM) din Parlamentul European, apreciază că decizia CEx de a promova un procent de minim 30% femei în conducerea PSD este o dovadă că PSD îşi asumă egalitatea de şanse ca principiu fundamental.

Decizia CEx este o dovadă în plus că PSD este o formaţiune politică modernă, care sprijină femeile, acordându-le şanse şi încredinţându-le responsabilităţi. Mă bucur să văd că OFSD are sprijinul partidului şi al preşedintelui Liviu Dragnea, care au susţinut întotdeauna demersurile noastre, dând şanse femeilor şi organizaţiei noastre.

Dincolo de discursul asumat de majoritatea partidelor din România privind promovarea femeilor în societate şi, implicit, în politică, iată că PSD vine cu acţiuni şi iniţiative concrete prin care sprijină parcursul acestora în cadrul partidului. Prin decizia CEx, PSD transmite un mesaj important: femeile se pot impune în funcţii de conducere, iar munca lor să fie la fel de apreciată ca cea a bărbaţilor. PSD îşi asumă, astfel, egalitatea de şanse ca principiu de bază!

Am încredere că membrele Organizaţiei de Femei a PSD, care vor fi alese să facă parte din echipa de conducere a PSD, în cadrul Congresului din 18 octombrie, vor avea o contribuţie esențială în atingerea obiectivelor PSD”, declară Viorica Dăncilă, preşedintele OFSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.