Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că social-democraţii ”nu se vor opune numirii lui Eduard Hellvig la conducerea Serviciului Român de Informaţii (SRI), dar că doresc o dezbatere publică privind numirile nepolitice în instituţiile nepolitice”, potrivit www.mediafax.ro.

Ponta a declarat că, în urma deciziei din conducerea partidului, se va merge în faţa grupurilor parlamentare ale PSD cu propunerea respectării unui principiu enunţat încă din 2014, de a avea persoane, dacă se poate, nepolitice în fruntea unor instituţii nepolitice, respectiv ca ”toţi şefii din aceste instituţii să nu aparţină aceleiaşi formaţiuni politice”.

”Am fi preferat ca nominalizarea să fie făcută pentru o persoană care să nu aparţină PNL. E un principiu la care ţinem. Respectăm dreptul preşedintelui Iohannis de a propune persoana pentru conducerea SRI”, a spus Ponta.

El a arătat că social-democraţii îl cunosc pe Hellvig şi au lucrat foarte bine cu acesta. ”Pe domnul Hellvig îl cunoaştem şi am lucrat foarte bine, în toată perioada USL şi credem că este o persoană echilibrată şi care poate să-şi îndeplinească sarcinile în noua funcţie. Deci nu ne vom opune la numirea domniei sale”, a adăugat Ponta.

El a spus, pe de altă parte, că PSD îşi doreşte să existe o dezbatere publică pe principiul potrivit căruia la instituţii nepolitice se vor numi oameni nepolitici.

”Ne dorim să avem o dezbatere publică pe acest principiu care a fost enunţat foarte mult şi foarte des şi să stabilim dacă o putere politică odată aflată în poziţia de a face nominalizări va acoperi toate funcţiile din toate instituţiile sau dacă e bine ca în România cât mai multe categorii de alegători să fie reprezentate”, a spus Ponta.

Citiţi mai mult AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.