Vicepremierul a făcut acest anunţ marţi, la Iaşi, transmit reprezentanţii Ministerului Dezvoltării printr-un comunicat de presă.

„Prioritatea numărul 1, încă de la preluarea mandatului, sunt fondurile europene și programele de dezvoltare. Pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, până ieri au fost depuse 5.100 de proiecte, în valoare totală de 28 de miliarde de lei. După 17 martie vom ști numărul total al proiectelor depuse”, a spus Sevil Shhaideh, la Iași.

Conform viceprim-ministrului, toate investițiile începute în perioada 2009-2012 au primit finanțare prin program, pentru a putea fi finalizate, prioritare fiind proiectele de dezvoltare și modernizare locală. Având în vedere valoarea cererilor de finanțare prin PNDL, etapa a II-a, dacă suma proiectelor depuse va depăși suma alocată, pentru repartizarea fondurilor vor fi aplicate criteriile din legislația care reglementează programul (HG nr. 624/2015).

Declaraţiile au fost făcute în contextul întâlnirii pe care ministrul dezvoltării a avut-o marți, 14 martie a.c., cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţ. Întâlnirea între nivelul central și local al administrației publice a fost una constructivă, în care s-au conturat soluții pentru problemele semnalate.

„Și pe programele europene am avansat. De la începutul anului și până astăzi, în mai puțin de trei luni de mandat, am lansat în consultare 5 ghiduri specifice pe POR și 4 apeluri de proiecte, am făcut o modificare la ghidul general și mai avem în pregătire alte lansări. Ținta este ca în acest an să deschidem apeluri de proiecte pe toate axele programelor operaționale. Indiferent de stadiul în care am preluat domeniul, avansăm cât de rapid se poate cu programele europene pe care le gestionăm în calitate de autoritate de management”, a adăugat Sevil Shhaideh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.