Preşedintele executiv al PSD Giurgiu şi vicepreşedinte al PSD central, Marian Mina, a postat p Facebook, un mesaj referitor la deciziile luate în şedinţa de azi a Biroului Permanent Interimar.

„Astăzi, am participat la şedinţa Biroului Permanent Interimar al #PSD, întrunire în cadrul căreia am luat mai multe #decizii foarte importante şi mult-aşteptate de toţi românii.

Astfel, în primul rând, PSD va susţine #impozitarea progresivă a tuturor pensiilor speciale din Romania! Trebuie ştiut faptul că NU vor fi afectate pensile mici în niciun fel. Însă, pensiile de zeci de mii de lei vor scădea la un nivel suportabil pentru buget. Astfel, vom putea vorbi despre o rearanjare #echitabilă a tuturor pensiilor din sistemul public. Legea a fost deja adoptată de Senat, iar PSD o va susţine şi în Camera Deputaţilor.

PNL doreşte eliminarea doar a unor pensii speciale, în schimb, PSD propune fără echivoc impozitarea #tuturor pensiilor speciale!

Tot astăzi, am decis ca PSD să susţină principiul eliminării cumulului de pensie și salariu, în sistemul bugetar. Avem decizii ale Curții Constituționale în acest sens și va fi analizată în Parlament o variantă optimă.

De asemenea, în cadrul Biroului Permanent Interimar de astăzi, am stabilit că PSD sustine #ordinea constitutională!

Ca atare, lansăm un apel către Guvernul PNL să faca același lucru! Pentru că, atunci când vom identifica #derapaje constituţionale, inclusiv prin asumarea răspunderii Guvernului PNL pe Legi care SUNT DEJA în Parlament, în dezbatere, vom sesiza Curtea Constituțională!

Alături de colegii mei din conducerea centrală am decis şi că PSD va ataca la Curtea Constituțională orice modificare a legislației electorale ce încalcă recomandările Comisiei de la Venetia sau a Curții Constituționale din România! Aşa cum ştim, prima recomandă menținerea legislației electorale cu 1 an înainte de scrutin, iar a doua, cu 6 luni, iar ambele termene sunt depășite!”, a scris Marian Mina pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.