Arestarea preventivă pentru trafic de influenţă, la sfârşitul lunii trecute, pentru 30 de zile, a primarului comunei giurgiuvene Izvoarele, Alin Bănică- Stanciu, a provocat un adevărat tsunami în organizaţia PNL Giurgiu. Oameni de afaceri, deputaţi, primari, consilieri locali şi judeţeni, dar şi o mulţime de funcţionari au început să aibă insomnii. De câteva zile, a intrat în fibrilaţii şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, liberalul Vasile Mustăţea. Acesta a aflat că edilul de la Izvoarele a început să scrie în arest, cu subiect şi predicat, o serie de declaraţii privind afacerile şi aranjamentele pe care le-a regizat Vasile Mustăţea în ultimii doi ani.

Practic, preşedintelui CJ Giurgiu i s-a transmis că primarul din Izvoarele l-a turnat procurorilor DNA. Trebuie precizat că Alin Bănică- Stanciu a fost şeful campaniei parlamentare din 2012 a fostului ministru liberal al Finanţelor, deputatul Daniel Chiţoiu, în prezent trecut la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunii iulie 2013, ca urmare a unui control efectuat de către funcţionari din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili la o societate comercială din judeţul Giurgiu, s-au stabilit, în sarcina contribuabilului respectiv, obligaţii de plată totalizând 98.908.334 lei (constând în 74.525.273 lei TVA suplimentar, 13.204.270 lei dobânzi/majorări de întârziere şi 11.178.791 lei penalităţi de întârziere). Pentru a încerca să înlăture consecinţele negative ale acestui control, martorul denunţător, un apropiat al persoanelor din conducerea firmei respective, s-a deplasat în judeţul Giurgiu, unde, printr-un intermediar, a luat legătura cu Alin – Bănică Stanciu. Cu acest prilej, primarul de la Izvoarele i-a spus martorului denunţător că problema „poate fi rezolvată”, deşi situaţia este foarte dificilă, însă, pentru a o soluţiona, este nevoie de plata unei sume de 200.000 euro, din care 50.000 euro trebuie remişi în aceeaşi zi, lucru care de altfel s-a şi întâmplat. Dar, problema nu s-a rezolvat şi martorul l-a denunţat la DNA pe Alin – Bănică Stanciu, fapt pentru care a fost reţinut pentru 30 de zile.

Trebuie subliniat faptul că în 2013, Daniel Chiţoiu împreună cu preşedintele CJ Giurgiu l-au debarcat haiduceşte, adică ilegal, din fruntea organizatei PNL Giurgiu, pe senatorul Lucian Iliescu. Potrivit informaţiilor deţinute de ZIUAnews, procurorii DNA mai verifică, în afară de pistele indicate de Alin Bănică- Stanciu, şi o serie de reclamaţii împotriva lui Vasile Mustăţea, printre care şi cea făcută în urmă cu câteva luni de către prefectul de Giurgiu, Nina Carmen Crişu, privind mai multe abuzuri în serviciu ale preşedintelui CJ Giurgiu. Totodată, procurorii DNA mai cercetează şi multe documente de la Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială, dar şi ce s-a întâmplat cu banii ajunşi la CJ Giurgiu pentru bolnavii de SIDA, dar care au rămas fără medicamente.

Mai trebuie semnalat faptul că familia lui Vasile Mustăţea a afişat în acest an o opulenţă ieşită din comun, cu mult peste posibilităţile financiare reale. Conform unor surse din cadrul DNA, Marian Stancu, ginerele lui Vasile Mustăţea, se plimbă de câteva luni cu un BMW X5, serie limitată, de vreo 150.000 de euro, şi a achiziţionat mai multe terenuri în judeţul Buzău.

Preluare www.ziuanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.