1971279Așa vreau eu, așa fac! În puține cuvinte, astfel se poate caracteriza, de fapt, felul de a acționa al președintelui Consiliului Județean, Vasile Mustățea. 

Recent, în ședința de consiliu județean, aleșii județului – proaspăta majoritate – au respins un proiect de hotărâre cu privire la o rectificare de buget, în care, alături de uși și acoperișuri de multe miliarde de lei, au fost prinse sume pentru medicamentele bolnavilor de HIV sau pentru indemnizațiile persoanelor cu dizabilități. Strategie tipic Vasile Mustățea, de a „băga pe gâtul consilierilor” aprobarea unor cheltuieli care nu își aveau rostul.

Pentru că, totuși, consilierii județeni nu au vrut ca persoanele direct afectate să sufere, au solicitat, în primă instanță, reluarea discutării punctului respectiv de pe ordinea de zi. „NU VREAU!”, a fost răspunsul lui Vasile Mustățea. Care, în schimb, s-a apucat să scrie memorii către ministere, către cabinetul premierului…Numai la Președinția României nu a scris! Dar ședință extraordinară…nici în ruptul capului!

„Nu voi o convoca decât în momentul în care îmi va veni răspunsul la memoriile mele. Eu nu negociez cu diferiți șefi pentru respectarea legii în România. Am luat eu, personal, toate măsurile ca oamenii ăștia să aibă banii. Mi-am asumat eu răspunderea, pe semnătura mea, fără consiliu! Să mă bage în pușcărie! Am rectificat eu bugetul, și le-am dat oamenilor banii, ca să nu am surpriza că o să moară cineva!”, a declarat, în conferința de presă a PNL, Vasile Mustățea.

Așadar, depășirea atribuțiilor (trecerea peste „capul” consilierilor județeni), o posibilă acuzație gravă, la care Vasile Mustățea ar trebui să mediteze! Dar totuși, nu credem că Vasile Mustățea ar putea să se joace în felul acesta cu vorbele, și totuși mai credem că e posibil ca el, președintele Consiliului Județean, să fi glumit, de fapt, cu presa locală, declarând cele de mai sus!

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.