Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în două microbuze încărcate cu lemne, cantitatea totală de 2.134 de kilograme tutun neprelucrat, pentru care şoferii nu deţineau documente de provenienţă. Marfa, care se afla ascunsă în 68 de saci, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În data de 28.07.2022, în jurul orei 08.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, două microbuze, conduse de doi cetățeni bulgari, în vârstă de 28 de ani, respectiv 46 de ani. Conform documentelor prezentate, aceștia transportau lemne din Bulgaria în România.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijloacelor de transport,  polițiștii de frontieră au descoperit ascunşi, 68 saci, în care se afla o cantitate considerabilă de tutun neprelucrat.

S-a procedat la cântărirea acestora, rezultând cantitatea de 2.134 kilograme de tutun neprelucrat, pentru care șoferii nu dețineau documente de proveniență.

Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 171.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, față de cetățenii bulgari se derulează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de „producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara  unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. a din Legea 227/2015, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale.

Comunicat de presă Poliţia de Frontieră Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.