Poliţia de Frontieră Română anunţă că, în perioada 12-15 august, au tranzitat vămile din ţara noastră peste 1,5 milioane de persoane cu 180.000 de mijloace de transport. A doua cea mai tranzitată vamă a fost cea de la Giurgiu, prin care au trecut peste 166.000 de persoane, în intervalul precizat.

În mini-vacanţa de Sfânta Maria, peste 4.000 polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfășurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră.

A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz. Menționăm că, în perioada 12-15 august a.c., prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control peste 1.500.000 de persoane, cetățeni români și străini, şi aproximativ 380.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în țară, cât și la ieșire. Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 600.000 de persoane, precum și 180.000 de mijloace de transport.

În ceea ce privește punctele de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, cele mai tranzitate au fost Nădlac II, cu aproximativ 350.000 de persoane și PTF Giurgiu, cu peste 166.000 de persoane”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române de Frontieră.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 71 fapte ilegale (40 infracţiuni şi 31 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 109.900 lei.

„Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 905 lei;

nu s-a permis intrarea în ţară a 32 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea 44 cetăţeni români din diferite motive legale”, mai anunţă Poliţia de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.