Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-un microbuz încărcat cu fructe și legume, cantitatea totală de 840 de kilograme tutun neprelucrat, pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă. Marfa, care se afla ascunsă în 18 de saci, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În data de 17.09.2022, în jurul orei 05.55, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un microbuz, condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 44 de ani. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, fructe și legume din Bulgaria în România.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit ascunşi, optsprezece saci plini cu tutun neprelucrat.

S-a procedat la cântărirea acestora, rezultând cantitatea de 840 kilograme de tutun neprelucrat, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.

Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 67.200 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, față de cetățeanul bulgar se derulează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de „producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara  unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. a din Legea 227/2015, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale.

Comunicat de presă ITPF Giurgiu

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.