Daniel-Cosmin Lazăr are doar 24 de ani, dar veţi vedea că ştie şi poate să contribuie pentru schimbarea în bine a vieţii giurgiuvenilor. Tânărul este pe listele PSD pentru funcţia de consilier judeţean, la alegerile din 5 iunie, şi a acceptat să transmită, prin intermediul site-ului nostru, câteva gânduri către cetăţenii municipiului şi judeţului Giurgiu.

De ce în politică la 24 de ani?  De ce în PSD?

„Dacă ținem cont de ceea ce s-a intâmplat în România dupa căderea comunismului, de lipsa totală a viziunii , de penuria liderilor politici capabili să conducă țara pe o direcție corectă, de demagogia multora dintre politicieni,  de promisiunile electorale pe care odată încheiate alegerile majoritatea oamenilor politici le uită ș.a.m.d…. daca iau in calcul toate aceste lucruri, atunci pot înțelege de ce oamenii, în marea lor parte tineri, detestă atât de mult clasa politică și tot ce înseamnă fenomenul politic in România.

Înțeleg însă și altceva… Ca să poți schimba ceva este nevoie să te implici. Sunt mulți cei din generația mea, adica aceia care au crescut in democrație, care văd implicarea in societate intr-o manieră ușor pesimistă iar uneori chiar extremistă . Unii cred că e mai bine să stai departe de tot ce inseamnă politică iar atunci când vine momentul alegerilor sa îți exerciți acest drept, taxându-l pe acela de care ai auzit tu că a furat , că e prea bogat, că una , că alta…

Sunt alții care, deși nu sunt implicați in fenomenul politic, devin prin intermediul conturilor de socializare adevarati agenți electorali, lăsându-se manipulați si manipulând la randul lor făra să își dea seama, dând share la orice chestie care are o oarecare doză de senzațional, la orice filmuleț care exprimă o idee prea puțin argumentată. Alții sunt aceia care se bat cu pumnul in piept pentru democrație dar care de cele mai multe ori ignora dreptul/obligația cetățenească de a vota, in schimb,  când vine vorba de a ridica vocea pe Facebook sau de a ieși sa protesteze impotriva aleșilor, nu intârzie să o facă.

Eu cred ca cea mai eficientă metodă de a te implica și de a avea șansa să schimbi ceva este de a intra în politică, de a cunoaște oamenii de acolo, de a te alătura celor care gândesc ca tine, iar într-un orizont de timp realist să poti face ca lucrurile să mearga spre mai bine. Eu cred că politica se face în partide politice iar nu de unul singur, nici măcar in așa zise fundații care la început sunt apolitice iar mai apoi, peste noapte, se transformă în partide care urmaresc doar binele cetățenilor. Vreau să fac politică pentru că nu vreau să fiu spectator, nu vreau să stau în tribune și să cânt o melodie la care dă tonul altcineva.

Vreau să fac politică în P.S.D. pentru că mă identific cu principiul libertății, al solidarității, al echității, deci cu principiile fundamentale ale social-democrației. Vreau să fac politică în P.S.D. pentru ca sunt tânăr și sunt de stânga, iar asta o spun cu mândrie. Nu este ușor să te declari P.S.D.-ist atunci când propaganda te linșează, când îi face pe ceilalți să creadă ca tu ai fi cumva un fel de comunist, chiar daca te-ai născut după Revoluție. Câteodată mă amuză, dar de multe ori mă și obosește să le explic oamenilor că acel pericol a trecut și că altele sunt provocările pe care va trebui sa le înfruntăm.

Să vrei să faci politică este un lucru nobil pentru faptul că oamenii îți oferă încrederea lor, că îți asumi responsabilitatea de a-i cârmui pe ceilalți și de a aduce un plus societății. Am ales să fac politică pentru că imi pasă încotro ne îndreptăm și pentru că nu vreau să fiu condus de oameni mai slabi decât mine, iar dacă am ales să fac parte dintr-o echipă înseamna că de acolo am considerat că pot sa îmi promovez viziunea şi astfel sa îmi aduc contribuția la bunul mers al societății. Iar acea echipa este P.S.D. Giurgiu”.

Daniel-Cosmin Lazăr, candidat PSD pentru Consiliul Judeţean Giurgiu

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.