Procentul privind kilometri de drum comunal, respectiv de străzi asfaltate în Prundu şi Puieni se va apropia de 99%. Anunţul a fost făcut marţi, 22 august, de către primarul Cătălin Corbea, la semnarea contractului de finanţare.

A contrasemnat Claudiu-Cezar Popescu, directorul general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale(CRFIR) 3 Sud Târgovişte.

Valoarea noului proiect, câştigat de Primăria Prundu pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală(PNDR) 2014-2020, se ridică la circa 1 milion de euro.

„Din cei 7,5 kilometri, peste 2,6 kilometri de drum sunt în Prundu, restul în Puieni. Este un proiect care, cred eu, va da o valoare suplimentară comunei noastre. Cu aceşti 7,5 kilometri vom avea o proporţie de aproape 99% de drumuri şi străzi asfaltate. Pe lângă acest tip de lucrări vom avea, pe anumite tronsoane, şi scurgeri pluviale. Soluţia aleasă este cea pe care o vedeţi deja pe strada principală din Prundu, respectiv rigole carosabile pentru scurgere şi cu spaţii de degajare”, a spus Cătălin Corbea, precizând că la noul proiect câştigat pe PNDR a început să lucreze în urmă cu 2 ani.

Primarul din Prundu a specificat că din cei 7,5 kilometri, 3,6 kilometri reprezintă un tronson din Drumul Comunal 99( de la intersecţia cu DN 41 până în centrul localităţii Puieni), iar restul sunt străzi. De asemenea, edilul a mai spus că soluţia de rigole carosabile acoperă 80% din suprafaţa cuprinsă în proiect, respectiv pe drumurile propuse pentru asfaltare.

„Soluţia nu e deloc ieftină, presupune un cost suplimentar pe kilometru, dar am ales să o aplicăm pe drumurile foarte importante. Pe DC 99, în interiorul localităţii Puieni, vorbim doar despre 1,3 kilometri, pe partea stângă, fiind un drum pe o pantă transversală. În Prundu, avem tronsonul Linia Mică-Primărie”, a explicat Corbea.

La rândul său, directorul CRFIR Târgovişte i-a felicitat pe primarul din Prundu şi pe cei din echipa sa pentru succesele repurtate de-a lungul vremii.

„Mă bucur să fiu prezent la acest eveniment, m-aş bucura să fie în cât mai multe localităţi astfel de activităţi, deci cât mai multe contracte semnate. Domnul Corbea este un exemplu de succes pe care îl dau tot timpul şi altor primari din Giurgiu şi nu numai. Împreună cu echipa sa au reuşit, pe PNDR 2007-2013, să implementeze 11 proiecte, în valoare de 7,3 milioane de euro. Pe PNDR 2014-2020, Primăria Prundu are deja eligibile şi selectate alte două: acesta de azi, privind reabilitarea drumurilor, şi un altul pentru reabilitarea Liceului Tehnologic din Prundu, acesta având o valoare de 500.000 de euro. Îi felicit din nou pe domnul primar şi echipa sa pentru rezultate şi sunt convins că nu se vor opri aici şi că vor merge în continuare şi pe varianta fondurilor europene, oportună şi viabilă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii”, a spus Claudiu Popescu.

Întrebat când ar putea începe lucrările finanţate de noul proiect, primarul Corbea a reamintit complexitatea procedurilor de licitaţie, a spus că nu poate lansa un termen exact, dar că îşi doreşte ca investiţiile să fie demarate în primăvara anului viitor.

„În plus, lucrarea este una complexă, nu atât partea de asfaltare, cât mai ales cea privind rigolele. Nu vreau să ne angajăm să dăm un termen, dar ar fi bine dacă am începe lucrările în primăvară şi să le finalizăm undeva în toamna anului viitor”, a subliniat Cătălin Corbea.

Primarul i-a prezentat, mai apoi, pe teren, directorului de la CRFIR Târgovişte cele mai importante dintre investiţiile realizate în Prundu, dar l-a condus şi la o lucrare de infrastructură rutieră efectuată în prezent şi i-a prezentat tehnica privind montarea rigolelor carosabile. (CLICK pe fotografii pentru a le mări!)

 

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.