Jandarmii montani anunţă, luni dimineaţa, că, duminică, în urma unui apel, echipele de salvare de la postul Peștera au intervenit în zona Scropoasa din Masivul Montan Bucegi în sprijinul unei persoane care se afla în dificultate.

„Turistul în vârstă de 44 se ani, din municipiul Giurgiu a plecat într-o drumeție pe traseul montan Sanatoriul Moroeni-Peștera, cu intenția de a ajunge în punctul 7 Izvoare, iar la un momentdat, la lăsarea întunericului acesta a rătăcit traseul, din cauza necunoașterii zonei și a ceții.

În urma solicitării, jandarmii montani au pornit în căutarea turistului aflat în dificultate, iar în urma acțiunii de salvare, acesta a fost găsit și condus în condiții de siguranță până la sediul Salvamont Zănoaga, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol”, este menţionat într-un comunicat de presă.

Acțiunea de căutare și salvare a început la ora 19,35 și s-a încheiat la ora 21,00, este precizat în document.

Turiștii aflați în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgență ‘112’ sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.