A mai zis-o de câteva ori, cu părul creţ şi fără sutien, a repetat-o şi ieri, în faţa unei secţii de Poliţie unde merge ca să dea cu subsemnatul, fiind sub control judiciar. Fostul ministru al Dezvoltării în Guvernul PDL, Elena Udrea, a criticat, deci, condiţiile din arest şi din puşcărie.

„În mod cert, arestul şi puşcăria în România, prin condiţiile pe care le oferă, pot fi considerate mijloace de tortură fizică şi psihică. Acolo, un bolnav cronic nu are nicio şansă. Şi dacă te duci sănătos, când ieşi din puşcărie ai mari probleme de sănătate”, a zis Udrea.

Doamnă fost ministru, acuzat şi cercetat pentru abuz în serviciu şi luare de mită, nişte fonduri europene, ceva, pentru transformarea unui loc destinat unor

infractori într-o pensiune cu margarete fără număr? Poate să fie făcute şi-n pantă, ca să alunece deţinutul mai repede când se dă cu schiurile sau când vrea să „evadeze”.

Doamnă fost ministru, n-ar trebui de fapt să lansaţi un mesaj către cei care fac prostii sau sunt cercetaţi pentru asta: bă’, staţi cuminţi, că la bulău nu e bine! Nu mai furaţi, mă’, că e şi o poruncă divină în sensul acesta! Pentru că d-aia există, de fapt, închisoarea: ca să te înveţi minte! Nu să faci ceva în mod special ca să fii acolo. Zic şi eu.

Şi legat de ultima ideea: cum dracu’ se face că ajungi să ai drepturi, mai ales la o viaţă decentă, tocmai când intri în puşcărie? Cum se face că, ajuns acolo, sunt unii care fac ditamai campania ca tu să ai mâncare adevărată, televizor în cameră, Internet, căldură etc.? Doamne, ne-ai luat minţile! Faceţi, stimabililor, campanii, inclusiv matale, doamnă fost ministru, pentru oamenii cu grave probleme care nu se pot ajuta singuri, pentru copiii cu afecţiuni medicale, pentru şcolile de la sate!

Păi, ăsta e mesajul transmis de un om care a fost suspectat de fapte de corupţie? Că tre’ să fie frumos în puşcărie?

Să te ferească Dumnezeu să ajungi la spitalul din Giurgiu, în secţiile nemodernizate!

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.