Poliţia de Frontieră Giurgiu anunţă: „În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, pentru aproximativ 1.300 camioane, 1.100 autoturisme și 6.000 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară,  pentru  aproximativ 1.400  camioane, 1.500 autoturisme și 7.100 de  persoane.

Controlul se efectuează în prezent, pe sensul de intrare în țară pe câte patru artere și pe sensul de ieșire din țară pe câte trei artere destinate turismelor. Se înregistrează un timp de așteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară , de 20 de minute.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de circulație atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară. Înregistrăm un timp de așteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de 30 de minute pe sensul de intrare în țară, respectiv 90 de minute pe sensul de ieșire din țară.

Este adevărat că avem un timp ridicat de așteptare pe sensul de ieșire din țară la camioane dar aceștia sunt determinați de  numărul mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit.

Un alt factor care determină creșterea timpilor de așteptare pe sensul de ieșire din țară la camioane îl reprezintă achitarea taxei de pod și cântărirea acestor mijloace de transport, înainte ca acestea să se prezinte pentru efectuarea controlului de frontieră.

    La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

    Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate atât  arterele de control cât și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.    

Recomandăm persoanelor:

  • să pregătească din timp documentele de călătorie necesare pentru tranzitarea frontierei , să verifice şi să pregătească documentele necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control
  • consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei
  • să tranziteze toate punctele de trecere a frontierei deschise traficului internațional astfel încât să se preîntâmpine aglomerarea acestora

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.