La debutul lunii octombrie, Agenția Națională de Integritate a transmis judecătoriilor și tribunalelor o listă cu peste o sută de candidați la alegerile locale, găsiți definitiv în incompatibilitate sau în conflict de interese. Printre aceştia, şi Mihai Dobre, primarul oraşului Mihăileşti.

“Dacă au fost realeși, mandatele lor trebuie invalidate. (…) ANI atrage atenția că, potrivit legii în vigoare, persoanele care au primit decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese nu mai pot ocupa o funcție electivă vreme de trei ani”, scria presa centrală la data menţionată. Clar ca bună ziua!

Pe 16 octombrie, vă anunţam şi noi că Instanţa(Judecătoria Bolintin Vale) a decis, în primă fază, invalidarea mandatului de primar al lui Mihai Dobre din oraşul giurgiuvean Mihăileşti.

Dobre a făcut recurs, cauza a fost amânată, până la rejudecarea de la Tribunalul Giurgiu. Acolo, s-a înregistrat o premieră a ultimilor 20 de ani, în domeniul justiţiei. Un judecător a spus că Dobre nu trebuie validat, iar celălalt judecător a spus că trebuie validat. S-a ajuns, astfel, la completul de divergenţă.

Deci, o instituţie a statului spune clar că, din cauza unei incompatibilităţi dovedite, Mihai Dobre nu are voie să mai ocupe o funcţie publică, timp de 3 ani. Cu tot respectul pentru Justiţie şi mai ales cu încrederea că dreptatea trebuie să fie pentru toată lumea, ne întrebăm care este motivul sau aspectul legal ce i-ar putea oferi o excepţie lui Dobre?

Surse ne-au informat că următorul termen al procesului va fi luni, 26 octombrie, când va interveni un nou judecător, ca să se poată lua o decizie.

Vom reveni cu amănunte!  

1 COMENTARIU

  1. […] La debutul lunii octombrie, Agenția Națională de Integritate a transmis judecătoriilor și tribunalelor o listă cu peste o sută de candidați la alegerile locale, găsiți definitiv în incompatibilitate sau în conflict de interese. Printre aceştia, şi Mihai Dobre, primarul oraşului Mihăileşti. “Dacă au fost realeși, mandatele lor trebuie invalidate. (…) ANI atrage atenția că, potrivit […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Tergiversare a procesului incompatibilului Mihai Dobre de la Mihăileşti? Judecătorii se contrazic… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.