Circa 30 de sportivi, piloţi ai unor aparate de zbor ultrauşoare, ori şoferi ai maşinilor destinate curselor de Offroad au participat în perioada 15-17 mai la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Zbor şi Sport Extrem de la Comana.

Organizat de Clubul “Motofly Ro”, evenimentul s-a desfăşurat la aerodromul privat deţinut de renumitul Marian Cojocaru.

„Este o întâlnire a tuturor iubitorilor de sporturi extreme, în special aeronautice, motociclete, automobilism, maşini de offroad. Avem paramotoare, motodeltaplane, avioane ultrauşoare, girocopter, avem şi balon cu aer cald. Intrarea este liberă, iar evenimentul a avut ca scop promovarea sportului şi a activităţilor outdoor în cazul tuturor categoriilor de vârstă”, a declarat Marian Cojocaru.

În afară de posibilitatea efectuării unor zboruri de agrement(cel cu balonul cu aer cald a costat 500 de lei), şcolile de zbor şi cluburile sportive prezente au oferit informaţii despre programele de pregătire pe care le derulează. În plus, a fost prezentat program de iniţiere în tehnica pilotajului. Festivalul Internţional de Zbor şi Sporturi Extreme de la Comana este sprijinit în fiecare an de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport(DJTS). “Noi am asigurat premiile ce au constat în cupe şi diplome, dar, de asemenea, am plătit arbitrajul şi am asigurat prezenţa unui echipaj medical”, a pecizat directorul DJTS Giurgiu, Mirel Marin.

În afară de zboruri cu aparatele ultrauşoare, au fost făcute şi curse Offroad, dar şi unele cu căruţele.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.