Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit aproximativ 500 articole textile şi încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni, un turc şi un român, au încercat să le introducă ilegal în țară.

 

În data de 21.03.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat o acțiune specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, în cadrul căreia au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra unui autocar şi a unui autoturism, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului şi în portbagajul maşinii, 494 articole textile şi încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetăţean turc,Y.S în  vârstă de 35 de ani, şoferul autocarului şi un cetăţean roman M.D, în vârstă de 56 de ani, pasageră în autoturism. Cele două persoane au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia şi Bulgaria, cu scopul de a le comercializa și nu dețineau documente de proveniență sau certificate de calitate pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 92.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

ITPF Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.