Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit și confiscat sute de articole susceptibile a fi contrafăcute pe care doi cetățeni turci și un cetățean român au încercat să le introducă ilegal în țară.

La sfârșitul săptamanii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat mai multe acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control mai multe autocare, aparținând unor firme de transport internațional care efectuează curse pe ruta Turcia – România.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, în calele autocarelor, 197 flacoane de parfum, 188 articole textile și 494 perechi de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Posesorii bunurilor, doi cetățeni turci și un cetățean român, cu vârste cuprinse între 29 şi 61 de ani, care nu dețineau documente de proveniență sau certificate de calitate pentru produsele transportate, au declarat că le-au achiziționat din mai multe bazare din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le oferi cadou familiei și prietenilor.

Bunurile susceptibile a fi contrafăcute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma de 150.550 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, actualizată și „producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”.

 ITPF Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.