Unul dintre lucrurile bune făcute de Guvernul Ponta, dar care nu a fost suficient mediatizat, este legat de sprijinul pe care Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară îl acordă fiecărei primării, pe baza Legii 165 pentru inventarierea suprafețelor în vederea retrocedărilor de terenuri. 

În acest sens, Ilie Vasile, prezent în conferința de presă susținută de reprezentanții PSD Giurgiu vineri, 10 octombrie, declara:

„OCPI Giurgiu – și nu numai – plătește, pentru fiecare hectar, câte șase lei, sume ce revin ca sprijin primăriilor de comune, orașe sau municipiu. Fondurile pentru aceste sprijinuri sunt din fondurile proprii ale Oficiului, știut fiind faptul că, de la 1 septembrie 2014, ne autofinanțăm. Sumele de bani sunt pentru întocmirea cadastrului general”, a mai spus Ilie Vasile.

Totodată, directorul OCPI Giurgiu mai spunea că, la acest moment, la nivel național sunt în desfășurare realizarea cadastrelor generale pentru 148 de localități, la nivelul județului fiind în lucru realizarea cadastrului general pentru zona Malu-Vedea, și se speră ca, până în anul 2023, să fie finalizat întreg cadastrul general pentru județul Giurgiu.

Tot din fondurile obținute din autofinanțări, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară va ajuta cetățenii care nu vor mai fi nevoiți să achite sume exorbitante pentru cadastru, sumele, în noile condiții, urmând să nu depășească 120 de lei.

O.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.