3 Decembrie – Ziua Internaţională de Solidaritate cu Persoanele cu Handicap a  fost marcată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu prin organizarea unui spectacol ce a avut loc astăzi, 3 decembrie 2014, începând cu ora 14.00, în sala mică a Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu.

Spectatori au fost copii cu dizabilităţi din cadrul caselor de tip familial şi persoane adulte cu handicap din cadrul locuinţelor protejate, structuri rezidenţiale aflate în subordinea DGASPC Giurgiu, precum şi membri ai  filialei Giurgiu ai  Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic.

În spectacolul dedicat persoanelor cu dizabilităţi au evoluat membrii Ansamblului folcloric ”Izvoranca”  şi  trupa  de majorete “Black Gold Dance” din comuna Izvoarele, precum şi un grup de copii cu dizabilităţi din cadrul caselor de tip familial din  Giurgiu. Spectatorii au avut ocazia de a vedea si o expozitie de obiecte din lut realizate de beneficiarii locuintelor protejate din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu.

”Dorim să mulţumim tinerilor din localitatea Izvoarele care au susţinut  acest spectacol,  manifestându-şi  astfel solidaritatea faţă de persoanele cu nevoi speciale. Marcarea  Zilei de  3  Decembrie  urmăreşte promovarea rolului activ al comunităţii în respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, împiedecarea discriminării oamenilor pe criterii de dizabilitate şi  înţelegerea problematicii persoanelor cu nevoi speciale”, a declarat Marius Ducă, şef serviciu în  cadrul Direcţiei  Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

 

Comunicat de presă DGASPC Giurgiu,

Denisa Cristescu ,  Consilier Comp. Relaţii Cu Mass-Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.