La sfârşitul anului trecut, la Malu Spart, judeţul Giurgiu, a avut loc o acţiune specială organizată de elevii şcolii din localitate şi dascălii lor, pentru a promova „Ziua Dăruirii”.

Copiii şi adulţii au înmânat apoi mai multor demnitari şi reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ un memoriu prin care au solicitat sprijin pentru declararea zilei de 25 septembrie „Ziua Dăruirii”.

Iată că senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău a răspuns pozitiv rugăminţii adresate de către copii şi a iniţiat un proiect de lege în acest sens.

„Am depus la Senatul României o inițiativă legislativă prin care am solicitat instituirea unei Zile a dăruirii. Scopul promovării acestei inițiative legislative este acela de a crește responsabilitatea cetățenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societății, de a contribui la o moștenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea și implicarea socială prin instituirea unei Zile a dăruirii.

„Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiți.” Blaise Pascal

Dăruirea este, înainte de toate, un act profund și personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: a de oferi celuilalt, de a te simți împlinit, de a-i contamina pe alții de bucuria vieții. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna și a simți că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun și mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă”, a scris Niculae Bădălău pe pagina sa de Facebook.

„Ziua Dăruirii” poate fi organizată de către autorități, de către societatea civilă și persoane fizice și juridice prin organizarea și participarea la programe și manifestări culturale, educative, artistice, de voluntariat, cu caracter social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.