Este vorba despre Festivalul Internaţional de Dansuri Tradiţionale din Pieria, Grecia, ajuns la cea de-a XI-a ediţie.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, evenimentul s-a desfăşurat între 26 şi 31 august şi a reunit artişti din India, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Lituania, Grecia şi România.

Din România, doar judeţul Giurgiu a fost reprezentat la festival, prin dansatorii Ansamblului „Doina Dunării” al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale(CJCPCT) Giurgiu şi prin cei ai Trupei „Step-Up” a Centrului Cultural Local „Ion Vinea”.

Directorul CJCPCT Giurgiu, Carmen Peţanca, spune că participarea la Festivalul de Dansuri Tradiţionale Pieria a fost posibilă în urma unei invitaţii, după ce, în prealabil au fost completate şi trimise formulare de aplicare ce au presupus trimiterea către organizatori de informaţii despre trupe, fotografii şi chiar filmuleţe cu dansurile giurgiuvenilor.

„Evenimentul a debutat cu o paradă a trupelor iar, mai apoi, fiecare a prezentat câte un moment artistic, de 10-15 minute. Este prima participare a noastră în Grecia, însă, anul trecut, am fost la un festival similar ce a avut loc în Albania. Aceasta, tot cu sprijinul unei asociaţii internaţionale de folclor”, spune Carmen Peţanca, declaraţia fiind publicată pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Giurgiu.

Mai multe fotografii de la eveniment puteti găsi pe pagina de Facebook a CJCPCT Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.