Consilierii judeţeni giurgiuveni au dezbătut şi aprobat, miercuri, 29 mai, în şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre în acest sens. Mai exact, aleşii au votat pentru aprobarea regulamentului de acordare a burselor de ajutor social pentru elevii şcolarizaţi în cadrzl Şcolii Gimnaziale Speciale nr 1 Giurgiu, în semestrul II al anului şcolar 2018-2019 şi în semestrul I al anului şcolar 2019-2020, precum şi a numărului şi cuantumului acestora.

Potrivit expunerii de motive a proiectului menţionat, măsura a fost adoptată la solicitarea conducerii Şcolii Gimnaziale nr. 1.

„În judeţul Giurgiu, educaţia copiilor cu dizabilităţi se realizează în Şcoala Gimnazială Specială nr.1, în clase speciale, pe grupe de dezvoltare şi în baza unor programe individualizate de educaţie, în învăţământul special grupele şi clasele fiind mai puţin numeroase decât în şcolile de masă.

La solicitarea conducerii Şcolii nr-1, propunem spre aprobare regulamentul(vezi mai sus titulatura completă!”, se arată în referat.

Totodată, în regulamentul menţionat se specifică faptul că bursele de ajutor social se acordă elevilor, la cerere, în funcţie de situaţia materială a familiei sau susţinătorilor legali. Cuantumul bursei şi numărul acestora se stabilesc anual, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Giurgiu. Pot păstra bursa elevii promovaţi cu nora 10 la purtare sau, după caz, calificativul „Foarte Bine”.

Valoarea bursei stabilite în şedinţa de azi este de 100 de lei, iar conducerea CJ Giurgiu a precizat că aceasta va putea suferi modificări în sens pozitiv.

Întregul proiect de hotărâre poate fi studiat AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.